REUTERS/Siphiwe Sibeko
REUTERS/Siphiwe Sibeko

VIDEO Egipćani ispunili očekivanja i bez Salaha izborili finale ACUD Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 23:05

U utakmici koja nije ponudila previše uzbuđenja svladali su Novi Zeland

Očekivano, ali ne i lagano, Egipćani su izborili finale ACUD kupa u Kairiu svladavši na domaćem terenu Novi Zeland s minimalnih 1-0. Strijelac jedinog pogotka bio je Mostafa Mohamed, u odsustvu Mohameda Salaha vjerojatno i najveća zvijezda reprezentacije, koji je u 29. minuti bio precizan s bijele točke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom poluvremenu gledali smo jednu izjednačenu utakmicu u kojoj je Egipat došap do prednosti nakon što je u Pijnaker srušio Ashoura pred svojim golom. Veznjak Egipta je zbog posljedica starta bio primoran napustiti igru, dok je glavni arbitar Kpan nakon pregleda VAR-a pokazao na bijelu točku. Mohamed je bio siguran s bijele točke te je poslao loptu u jednu, a vratara u drugu stranu.

Pogodak koji je odveo Egipat u finale ACUD Cupa pogledajte OVDJE.

Igra Novozelanćana bazirala se oko dvojice veznjaka, Marka Stemenića iz Crvene zvezde te Sarpreeta Singha, donedavnog člana Bayerna i odnedavnog Hanse Rostock. Dvije najveće zvijezde Novog Zelanda, Chris Wood i Bil Tuiloma, nisu doputovali na turnir u Kairo. S druge strane, u redovima Egipćana se uz strijelca Mohameda istaknuo Marwan Attia koji je bio ključ vezne linije domaćina. Attia je igrač egipatskog velikana Al Ahlyja, trenutno desetoplasirane momčadi egipatske Premier lige.

U drugom poluvremenu Novi Zeland bio je nešto bolji takmac, ali u konačnici ipak nisu uspjeli postići pogodak.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je 26. ožujka u 21 sat na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira. (G)



Tagovi

Egipategipatska nogometna reprezentacijaNovi Zelandnovozelandska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti