Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

VIDEO Dok Pijetlovi spavaju, Galebi se karaju: Brighton razbio Tottenham, Estupiñán zabio spektakularan pogodak!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.12.23. | 22:23

Još jedna magična večer na jugu Engleske!

S uvjerljivih 4-2 su nogometaši Brightona razbili Tottenham u pretposljednjoj utakmici 19.kola Premier lige čime su se popeli na osmo mjesto na prvenstvenom poretku. Prva dva pogotka Brighton je zabio u prvom poluvremenu, a pogotke su zabili mladi Jack Hinshelwood (ovo mu je bio drugi pogodak u Premier ligi) u 13. minuti, da bi onda na 2-0 vodstvo domaćina povisio Joao Pedro s bijele točke (23.) nakon što je Kuluševski nepotrebno povukao Welbecka i skrivio najstrožu kaznu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi pogodak na utakmici pogledajte OVDJE (Arenasport)

Pogodak Joaa Pedra za 2-0 pogledajte OVDJE (Arenasport)

Do kraja prvog dijela domaćin je nastavio biti dominantniji, s tim da je u 38. pogodak positgao i Buonanotte, no slavlje Argentinca ipak nije dugo potrajalo budući da je prvi pomoćni sudac brzo podigao zastavicu u zrak. Neposredno prije odlaska na predah je Tottenham zapucao svoju najbolju priliku, a iako je udarac Richarlisona ostavio Steelea na krivoj nozi, pogodak Pijetlova spriječila je vratnica.

Drugi dio započeo je novom prilikom Tottenhama. Opet je u centru zbivanja bio Richarlison, ovog puta je pronašao put do mreže, no VAR je njegov pogodak označio neregularnim.

Bio je to prvi od dva nepriznata pogotka Richarlisona koji je i 62.minuti svladao Steelea, no i tada je Brazilac bio u nedozvoljenoj situaciji.

I onda se Tottenham raspao.

U 63. minuti vidjeli smo i pogodak kola, a sasvim sigurno jedan i od najboljih pogodaka sezone. Milner je kratko izveo udarac iz kuta, lopta je bila kod Estupiñána, a kako ga nitko nije napadao, lijevi bek Gačebova je s više od 30 metara iskosa odlučio zapucati prema golu momčadi iz Londona. Bio je to fenomenalan udarac kojeg nijedan vratar na svijetu ne bi obranio, a samim time ni Vicario pa je tako veliko slavlje na Amexu moglo započeti.

Pogodak Estupiñána za 3-0 pogledajte OVDJE (Arenasport)

U 76. minuti je Joao Pedro, opet s bijele točke, povećao vodstvo domaćina na 4-0, a taj pogodak kao da je dao preveliku dozu samopouzdanja domaćinu što su gosti iskoristili.

Pogodak za 4-0 pogledajte OVDJE (Arenasport)

Prvo je za 4-1 u 81. pogodio Argentinac Veliz na dodavanje Sona, da bi se pet minuta kasnije u listu strijelaca upisao i Davies.

Pogodak Veliza pogledajte OVDJE (Arenasport), a pogodak velškog braniča OVDJE (Arenasport)

Nakon tri vezane pobjede, Tottenham je ponovno upisao poraz, njihov peti prvenstveni ove sezone, dok je Brighton došao do svoje druge pobjede u prosincu budući da su nakon slavlja protiv Brentforda (2-1) u 15.kolu upisali remi s Burnleyom i Crystal Palaceom (obje utakmice završile su rezultatom 1-1) te poraz od Arsenala (0-2).

(I.A.S.)


Tagovi

TottenhamBrightonPremier liga

Ostale Vijesti