Screenshot Arenasport
Screenshot Arenasport

VIDEO Dinamov suparnik bez najboljeg igrača prikočio Gironu, izjednačio stoper nakon prekida

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 21:11

Betis je igrao bez kartoniranog Isca

Girona je ostala neporažena u Sevilli u 18. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, ali vodeća momčad Primere nije uspjela sačuvati pobjedu na gostovanju kod sedmoplasiranog Betisa, završilo je 1-1, a Dinamov suparnik u međukolu nokaut-faze Konferencijske lige izjednačio je u 88. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su bolje otvorili utakmicu i zasluženo poveli, ali tek iz kaznenog udarca; German Pezzella nije uspio srušiti jurećeg Pabla Torrea na rubu 16-erca, ali Aitor Ruibal, koji je već u 15. minuti zamijenio Hectora Bellerina, jest u petercu Savija, a sudac Ricardo De Burgos Bengoetxea, koji je nedavno u Maksimiru sudio Dinamu i Ballkaniju, pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator u 39. minuti bio je Artjom Dovbik.

Pogodak pogledajte OVDJE (Arenasport).

Na poluvremenu je Manuel Pellegrini kartoniranog kapetana Andresa Guardada zamijenio Williamom Carvalhom, a u 66. minuti se odlučio na još tri izmjene, uveo još dva nova vezista te napadača, jer nikako domaći nisu uspijevali stvoriti izglednu priliku za izjednačenje. S novim snagama Zeleno-bijeli su zaigrali energičnije, ali do pogotka za 1-1 stigli su nakon prekida, prvim ovosezonskim pogotkom stopera Germana Pezzelle, koji je na poluvremenu preuzeo kapetansku vrpcu; Argentinac je drugi odbijanac nakon kornera kojeg gosti nisu uspjeli očistiti sa 14-15 metara zakucao pod gredu!

Pogodak pogledajte OVDJE (Arenasport).

Danny Blind je u prvoj minuti sudačke nadoknade imao priliku za 1-2, ali nije uspio.

Betis je igrao u postavi (4-2-3-1): Rui Silva – Bellerin (od 15. Ruibal), Pezella, Riad, Miranda – Guardado (od 46. W. Carvalho), Roca (od 66. Altimira) – Assane Diao, R. Sanchez (od 66. Ezzalzouli), Ayoze Perez – Jose (od 66. Iglesias).

Podsjetimo da najbolji igrač domaćih, vezist Isco, nije konkurirao zbog žutih kartona, ali i bez njega se Betis pokazao kao momčad koja igra brži nogomet od Dinama i sposobna je brzo vraćati posjed te ponajviše o njenom pristupu odnosno motive ovisi kako će se hrvatski prvak provesti 15. veljače na Benito Villamarinu. Ima pukotina u obrani, koje bi Modri mogli kazniti, ali suparniku ne dopuštaju puno prilika, a s druge strane vrebaju prostor preko oba boka te prijete iz prekida. (nl)

U drugom odigranom susretu ranijeg termina ovog četvrtka Cadiz i Real Sociedad su odigrali bez golova.



Tagovi

BetisGironaPrimeraLa LigaIsco

Ostale Vijesti