REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Budućnost je sada! Chelseajev dvojac koji bi trebao harati godinama odveo Plavce do pobjede, Wolvesi samljeli Brentford, City se namučio protiv Evertona

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.12.23. | 23:10

Mudrikov motor se polako zagrijava, dok je Madueke napokon pokazao hladonkrvnost iz PSV-ovih dana.

Nogometaši Chelseaja su 19. kolu Premier lige teže od očekivanog došli do sva tri boda protiv Crystal Placea. Pochova družina slavila je protiv Hodgsonove momčadi rezultatom 2-1, s tim da je dugo djelovalo kao da u 'londonskom derbiju' pobjednika neće biti. No, onda se u zavrašnici ogleda pojavio Madueke koji je u 89. s bijele točke Plavcima donio sva tri boda

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Chelsea je do prednosti stigao već u 13. minuti kad je na asistenciju Gusta precizan bio Mudrik. Inače, Gusto je ove sezone upisao tri asistencije na domaćem terenu, više od ijednog drugog igrača Plavaca.

Pogodak Mudrika za vodstvo Plavaca pogledajte OVDJE (Arenasport)

No, pred sam kraj prvog dijela, Palace je izjednačio. Pogodak je postgao Olise, a asistenciju je upisao Ayew.

Kakos je Crystal Palace stigao do izjednačenja preko Olisea pogledajte OVDJE (Arenasport)

U nastavku je Chelsea bio bolji, ali svoju bolju igru nikako nisu uspjevali naplatiti. Jackson je propisno napromvašivao, a kad se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika u 89. minuti se ukazao Madueke koji je s bijele točke uspio svladati Hendersona.

Pogodak Maduekea s bijele točke pogledajte OVDJE (Arenasport)

U drugoj utakmici igranoj u ranijem terminu šokova nije nedostajalo. Gosti su slavili s čak 4-1, s tim da smo od pet pogodaka njih četiri mogli vidjeti u prvih 28 minuta igre.

Domaćina je u vodstvo doveo Lemina (13.), da bi onda na 2-0 povisio Hwang (14.)

Kako su Wolvesi stigli do vodstva pogledajte OVDJE (Arenasport), dok OVDJE (Arenasport) možete pogledati kako su povećali vodstvo minutu kasnije

Brentford je uspio smanjiti, ali s vremenom se pokazalo da je pogodak Wisse iz 16. minute na kraju bio samo utješne naravi.

Jedini pogodak Brentforda na utakmici pogledajte OVDJE (Arenasport)

U 28. minuti je Hwang zabio svoj drugi pogodak za visokih 3-1 za goste, da bi onda u 79. minuti Bellegarde postavio konačnih 4-1.

Drugi pogodak Hwanga, a treći Wolvesa, pogledajte OVDJE (Arenasport), dok posljednji pogodak na utakmici iz 79.minute pogledajte OVDJE (Arenasport)

Aktualni engleski prvak pobijedio je na Goodison Parku Everton sa 3-1 upisavši tek drugu ligašku pobjedu u zadnjih sedam kola.

I ovog puta nije dobro krenulo za Građane. Everton je u 29. minuti iskoristio pogrešno dodavanje Rodrija i u nastavku akcije golom Jacka Harrisona stigao do prednosti. Domaćin je do poluvremena obranio vodstvo, no City je u nastavku ipak okrenuo rezultat.

Kako je Everton došao do vodstva pogledajte OVDJE (Arenasport)

Izjednačio je Phil Foden u 53. minuti lijepim udarcem sa 20-tak metara, a u 64. minuti je Julian Alvarez iz kaznenog udarca zabio za 2-1 nakon što je jedanaesterac skrivio Amadou Onana igravši rukom.

Pogodak Fodena za 1-1 pogledajte OVDJE (Arenasport)

Pogodak Alvareza s bijele točke pogledajte OVDJE (Arenasport)

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bernardo Silva u 86. minuti. Portugalac je iskoristio veliku pogrešku domaćeg vratara Jordana Pickforda koji je loše ispucao loptu, a Silva rutinski pogodio u praznu mrežu.

Za goste su nastupili hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić. Gvardiol je ušao u igru u 43. minuti umjesto ozlijeđenog Johna Stonesa, dok je Kovačić dobio priliku od 65. minute umjesto Matheusa Nunesa.

Bernardov pogodak za konačnih 3-1 za City pogledajte OVDJE (Arenasport)

(G, Hina)


Tagovi

ChelseaWolverhamptonManchester CityPremier ligaMihajlo MudrikNoni Madueke

Ostale Vijesti