Reuters/Screenshot
Reuters/Screenshot

VIDEO Bivši igrač Barcelone zabio iz kornera i vratio osmjeh na lice 'pravom' Ronaldu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 09:26

Nakon očajnog ulaska u sezonu, klub iz sjeverozapadne Španjolske nanizao je tri pobjede...

Legendarni brazilski nogometaš, Luis Nazario Ronaldo da Lima proživljava teške dane svoje post-igračke karijere. Jedan od najvećih nogometaša svih vremena, koji je u karijeri nosio dresove europskih giganta PSV-a, Barcelone, Intera, Real Madrida, Milana, postao je većinski vlasnik prvo Real Valladolida, a prošle sezone otkupio je i 90 posto dionica brazilskog Cruzeira, kluba u kojem je sa 16 godina započeo s profesionalnom karijerom prije nego što je na ljeto 1994. prešao u PSV iz Eindhovena.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Cruzeiro se prošle godine vratio u Serie A, a od kluba iz Belo Horizontea očekivalo se da će se u sezoni 2023. boriti za naslov kojeg su zadnji put osvojili 2014. No, Cruzerio nakon 25 utakmica drži 12. mjesto u prvenstvu Brazila, mjesto koje vodi u kvalifikacije u Copu Sudamericanu, ali s tek četiri boda više od mjesta koje bi klub vratilo u Serie B!

Navijači Cruzeria nezadovoljni su sa svojim vlasnikom jer je prema njima uložio previše novaca u plaće novih igrača koji su došli u klub, a rezultati su izostali.

Ronaldo se s kritikama suočava i u Valladolidu u kojem je 2018. otkupio 51 posto dionica kluba za više od 30 milijuna funti, čime je postao prvi bivši nogometaš koji je postao većinski vlasnik kluba iz neke od Liga petice. Nakon početne euforije koja je zahvatila klub iz sjeverozapadne Španjolske, Valladolid je prošle sezone drugi put u Ronaldovom mandatu ispao u Segundu.

Navijači Real Valladolida bili su bijesni, kao i Ronaldo koji je za novo ispadanje u dvije godine okrivio sve oko sebe te se, svega pet godine nakon akvizicije kluba, odlučio na njegovu prodaju do koje još nije došlo.

Navijače Bijelo-ljubičastih dodatno je revoltirao start njihovog kluba u sezonu u kojoj su očekivali ekspresni povratak u Primeru, kao što im je to pošlo za rukom u sezoni 2021./22. U prva četiri kola Valladolid je upisao jednu pobjedu i čak tri poraza...

Navijači su po dolasku Ronalda u klub očekivali borbu za mjesto koje vodi u Europu, a sada im je zaprijetilo ispadanje u treći rang španjolskog nogometa!

Međutim, situacija se u posljednjih mjesec dana popravlja. Barem kada je riječ o rezultatima Valladolida... Bijelo-ljubičasti su u zadnja četiri kola upisali 10 bodova i skočili na sedmo mjesto, s tri boda manje od drugog mjesta koje vodi natrag u Primeru. Nakon remija s Elcheom, Valladolid je u posljednja tri kola upisao tri pobjede bez primljenog gola. Cartagenu i imenjaka iz Ovieda svladao je golovima u sudačkim nadoknadama, a u nedjelju je na svojem Jose Zorrilli razbio Burgos s 3-0.

Za razliku od prethodne dvije pobjede, izborene u sudačkoj nadoknadi, Valladolid je protiv Burgosa krenuo sjajno, već u 6. minuti zabio je Marcos Andrade, a prednost domaćina udvostručio je Monchu, dijete Barcelone (upisao je i jedan nastup za seniore) fenomenalnim pogotkom iz - kornera. Konačni rezultat postavio je Meseguer Cavas u 68.

Bivši junior Barcelone, kluba u čijem je dresu Ronaldo dohvatio svoju prvu Zlatnu loptu, vratio je slavnom Brazilcu barem kratkotrajno osmjeh na lice. No, za potpuni spokoj legendarne brazilske 'devetke', kojem navijači često tepaju i kao 'pravom' bit će potrebno izboriti ostanak s Cruzeriom u Serie A, a onda i povratak Valladolida u Serie B.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

RonaldoValladolidCruzeirobrazilska Serie ASegunda

Ostale Vijesti