Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Baturina ima novi klub, karijeru nastavlja u Portugalu, odšteta 600 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 08:33

Stariji brat dragulja Dinama je posljednjih pola godine bio član Racinga, a u novi klub stiže kao zamjena za Navarra koji je potpisao za Porto u transferu vrijednom sedam milijuna eura.

Prošlo je tri godine otkako je Dinamo u transferu od milijun eura završio transfer Roka Baturine u Ferencvaros. U sezoni 19./20. ovaj robusni napadač igrao je jako dobro u dresu Brava, ranije je pokazao potencijal i u Dinamu II, a Mađari su vjerovali da će za relativno malen novac od Plavih 'pokupiti' igrača koji će s vremenom postati nositelj njihove momčadi. Dinamo je tada u vrhu napada imao Petkovića, Gavranovića i Andrića, tu je bio i mladi Kulenović stoga je bilo jasno kako Baturina neće dobiti preveliku priliku da pokaže svoj potencija. Dinamo ga je prodao, a iako su se tada dali pročitati i čuti kako posao nije najbolje odrađen, tri godine kasnije ispostavilo se kako su Plavi – pogodili!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Baturina je iz Fradija triput odlazio na posudbe. Prvo se zaputio u Lech gdje je uglavnom igrao za drugu momčad, potom je pola godine bio u Mariboru, da bi onda posljednjih šest mjeseci proveo u La Ligi 2. Ne može se reći da nije ništa zabio otkako je otišao iz Dinama, ali problem je mali broj nastupa. Pogotovo za nekoga tko je mlad i tko tek treba ući u napon snage. Prošla sezona (Maribor i Racing) je za njega bila dobra, skupio je ukupno 41 nastup uz 11 pogodaka i četiri asistencije, ali to mu svejedno nije bilo dovoljno da se nametne za priliku u Fradiju. Odlazak se ponovno nametnuo kao najlogičnije rješenje, a sad će se, nakon Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Poljske i Španjolske, okušati u Portugalu.

Naime, Roko Baturina postao novi igrač portugalskog Gil Vicentea. Riječ je o stabilnom portugalskom prvoligašu iz kojeg je u siječnju ove godine u Rijeku stigao Danilo Veiga, a prošlu sezonu okončali su na 13. mjestu. Uprava kluba je ovog ljeta prionula poslu te su na trojici ponajboljih igrača zaradili nešto manje od 10 milijuna eura. Fran Navarro otišao je u Porto za sedam milijuna eura, dok su Victor Carvalho i Adrian Marin prodani Bragi za ukupno 2.5 milijuna eura. Odlazak tri standardna prvotimca odlučili su ekspresno zamijeniti pa je tako umjesto Marina (lijevi bek) na posudbu stigao Buta (Udinese), umjesto Carvalha (zadnji vezni) je na posudbu stigao Mory Gbane (Himki, inače bivši igrač BSK Bijelog Brda), dok bi Baturina u vrhu napada trebao zamijeniti igrača koji je ostvario najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

Neslužbene informacije govore kako je mađarski klub na ime odštete uprihodio 600 tisuća eura, a s novim poslodavcem stariji brat Baturina dogovorio je četverogodišnju suradnju.

„Portugalska liga jedna je od najboljih na svijetu. Jako sam sretan zbog novog izazova. Ja sam napadač, volim takav nogomet, a znam da se u Portugalu to posebno cijeni. Čuo sam puno lijepih stvari o klubu. Jedva čekam prvu utakmicu, ali sad se prvo moram upoznati s novim suigračima. Vjerujem da ćemo ove sezone ostvariti sve ciljeve“, rekao je Roko Baturina po potpisu ugovora, nakon čega je dodao:

„Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Klub ima kontinuitet napadača koji puno zabijaju, a ja mislim da mogu biti netko tko će nastaviti niz. U tim golovima se vidi kvaliteta ostatka momčadi, ali i čelnih ljudi kluba koji su očito znali odabrati dobre igrače.“

Gil Vicente sezonu otvara domaćom utakmicom protiv Portimonensea, a taj ogled je na rasporedu 13. kolovoza. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Roko BaturinaGil VicenteFerencvarosLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti