Pixsell
Pixsell

Plavi kut: Dinamo utakmicu dočekuje s manjim pritiskom, najveći upitnik je stanje Ivanušeca (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 08:05

Plavi bi s drugom pobjedom u šest dana nanijeli veliki psihološki udarac Hajdukovim ambicijama.

Prva Dinamova utakmica sezone nije bila bajna, no Superkup dvoboj protiv Hajduka igrao se ionako samo za jedan cilj – trofej. Već danas, manje od tjedan dana kasnije, a još manje na kraju sezone koja je u samom začetku neće biti bitna (energetski) slabija Dinamova partija, već trijumfalno otvaranje sezone protiv najvećeg rivala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada se to pozitivno ozračje u Maksimiru želi nastaviti. Dinamo bi s drugom pobjedom nad Bijelima u razmaku od šest dana napravio veliki udarac Hajdukovim ambicijama za osvajanjem naslova. Tih potencijalnih +3 već nakon prvog kola ne bi bio nepremostiv zaostatak za Bijele. Međutim, ući u sezonu s dva poraza od najvećeg rivala i glavnog konkurenta za trofeje, a pred tobom su još Rijeka na Poljudu i Osijek na Pampasu, moglo bi djelovati porazno na moral Hajdukove zajednice, dok bi se Dinamo pun samopouzdanja mogao okrenuti onim u ovom trenutku najbitnijim dvobojima protiv Astane u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Prema tome, pritisak je na Bijelima!

„Sigurno bi psihološki puno značilo da odemo na 2-0 u međusobnim utakmicama. Već ova prva nam puno vrijedi jer je bila utakmica za trofej na našem stadionu. Sada imamo priliku s drugom pobjedom na neki način pokazati i sebi i njima da smo najbolji, kao što mislimo da jesmo. S druge strane, da sam u njihovoj koži ne bi mi baš bilo najbolje ući u sezonu s dva poraza i zato je pritisak na njima. Mi smo odradili ono što smo morali, sigurno da rasterećeniji ulazimo u utakmicu”, rekao je na konferenciji za medije Igor Bišćan.

Početkom tjedna smatralo se da će do Derbija klub napustiti Dominik Livaković, te da će Dinamo predstaviti dva pojačanja Takuru Kaneka i Yacinea Titraouija. Međutim, Livaković (i ostali reprezentativci) i dalje su na okupu, a Dinamo je na kraju predstavio samo nove dresove koji su izazvali dvostruke reakcije – domaćim su oduševljeni praktički svi, navijači tvrde da je jedan od najboljih novijeg doba. Međutim, gostujući u 'coral fusion' boji, kako službeno glasi ta nijansa između narančaste i roze, nije baš najbolje 'sjeo', posebno onim tradicionalo-nastrojenim navijačima koji smatraju da ta nijansa nema baš previše veze s Dinamovim identitetom. Za treći dres, 'ajde, ali za drugi?

No, mi nismo tu da raspravljamo o ukusima. Jesu li u Dinamu pogodili s bojom rezervnog dresa ili ne pokazat će rezultati prodaje u fan i web shopovima. Iako, priznat ćemo, bilo bi smiješno kada bismo na nekom od derbija umjesto dvoboja Plavih protiv Bijelih zbog marketinških pobuda gledali derbi između rozo-narančastih protiv zelenih….

Dinamove navijače u ovom trenutku najviše zanima je li klupska liječnička služba sanirala Ivanušecovu ozljedu iz Superkupa. Ako je, a čini se da će najbolji dinamovac prošlog proljeća biti spreman, od Bišćana se očekuje jednaki početni sastav onome iz Superkupa. Veće je pitanje koga će Bišćan s vremenom ubacivati u igru. Prošli put nije koristio usluge Josipa Drmića, Mahira Emrelija, Petra Bočkaja, Maximea Beranuera... možda ih je spremao upravo za ovu prigodu!

Moguća postava Dinama (4-2-3-1)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoDerbi

Ostale Vijesti