REUTERS/Stuart Franklin
REUTERS/Stuart Franklin

Vida pod upitnikom za utakmice protiv Cipra i Slovačke

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.09.21. | 08:35

Ostali stoperi oporavili su se uoči dvostrukog susreta kvalifikacija

Čak četvorica stopera hrvatske reprezentacije bila su pod znakom upitnika desetak dana do okupljanja za nadolazeće susrete kvalifikacija poput Cipra 8. listopada i Slovačke tri dana kasnije, ali Zlatko Dalić može odahnuti, pišu Sportske novosti.

Dejan Lovren nije bio u konkurenciji Zenita za susret Lige prvaka protiv Chelseaja 14. rujna, niti u dvoboju s Rubinom iz Kazana u ligi u ponedjeljak. Po internetu se pričalo kako je 32-godišnjak ozlijeđen, trener Sergej Semak kazako je kako nije spreman jer nije dobro trenirao, no ispada da je Lovren imao virozu, koja ga je izbacila iz ritma treninga na pet-šest dana. Sada je sve u redu i bivši igrač Liverpoola naći će se među Vatrenima.

Joško Gvardiol ponovno je u pogonu nakon što je iz preventivnih razloga napustio jedan trening RB Leipziga jer je osjetio mišić. Suigrač Danija Olma danas je u konkurenciji za susret momčadi protiv berlinske Herthe na domaćem terenu. Da je s njim sve u redu, potvrdili su i iz reprezentacije.

Situacija oko Filipa Uremovića također je pozitivna. Kapetan Rubina morao je u ponedjeljak u susretu protiv Zenita izaći iz igre u 27. minuti nakon što ga je presjeklo u leđima. Prema zadnjim informacijama, u dobrom je stanju i s leđima neće biti većih problema.

Upitan je jedino – Domagoj Vida. Iskusni član Bešiktaša ozlijedio je petu igrajući za klub. Neko je vrijeme nosio gips, s obzirom na to da je došlo do puknuća, ali skinuo ga je prije tri-četiri dana. Počeo je trenirati i liječnici u reprezentaciji optimistični su da će biti spreman za sraz protiv Cipra. Dalić se nada da će do okupljanja Vida u klubu odigrati barem još jednu utakmicu; Turcima slijede ogledi s Ajaxom (28. rujna) u Ligi prvaka i Sivassporom (2. listopada) kod kuće u prvenstvu.

Ako netko od stopera ipak otpadne, Dalićev “džoker zovi” je Duje Ćaleta-Car, kojemu je uputio pretpoziv. Kad se još uzme u obzir da su na popisu Mile Škorić, kao i potencijalni debitant Josip Stanišić, koji može odigrati središnju poziciju, razloga za neku veliku brigu nema.

Vatreni se u Zagrebu okupljaju 4. listopada, a na Cipar lete tri dana kasnije. Ondje će se sutradan u 7. kolu kvalifikacija susresti s njihovom reprezentacijom, dok će tri dana kasnije sa Slovačkom igrati u Osijeku. Oba susreta na rasporedu su u 20:45 sati.



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaDomagoj VidaJosip StanišićMile ŠkorićDejan LovrenFilip UremovićJoško GvardiolDuje Ćaleta-Car

Ostale Vijesti