REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Poznato tko je bio presudan u Stanišićevom odabiru: "Nisam očekivao poziv, bio sam presretan"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 09:00

Nakon razgovora s dvojcem iz reprezentacije donio je odluku da postane Vatreni

Na popisu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića za predstojeći mini ciklus našao se desni bek Bayerna Josip Stanišić. On bi trebao debitirati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. gdoine u Kataru u utakmicama protiv Cipra ili Slovačke.

Stanišić je inače rođen u Munchenu, a roditelji su mu Hrvati pa je mogao birati reprezentaciju za koju će igrati. Njemački Kicker otkrio je tko je imao presudnu ulogu u Stanišićevoj odluci da umjesto Njemačke odabere Hrvatske. Presudni su bili razgovori Dalića i Stipe Pletikose, tehničkog direktora seniorske reprezentacije, sa Stanišićem. Oni su ga prvi kontaktirali i nagovorili da odabere Hrvatsku.

Još u rujnu trebao je upisati minute za U21 reprezentaciju Hrvatske, ali u tome ga spriječila ozljeda.

Ove sezone skupio je već sedam nastupa za slavni njemački klub, a 21-godišnjak je o tome koliko mu znači Dalićev poziv govorio u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

„Nisam očekivao poziv, ali naravno, bio sam presretan, kao i cijela obitelj. Zahvalan sam što sam dobio poziv i što mogu doći. Seka je počela plakati, svi su bili presretni, cijela obitelj, dobio sam preko sto poruka kada je objavljen popis. Svi su sretni. Ja nisam igrač koji će doći u reprezentaciju s očekivanjem da igram od prve minute ili tako nešto. Nadam se da bih mogao u te dvije utakmice igrati koju minutu, ali najbitnije je da pobijedimo obje utakmice i osvojimo šest bodova“, rekao je.

Otkrio je i kako mu je raditi pod trenerom Julianom Nagelsmannom.

„Snalazim se sve bolje i bolje. Morao sam se uklopiti u ekipu koja je zajedno već godinama, ali ekipa je fantastična, svi mi pokušavaju pomoći i nisam nikako sam. Gledao sam na televiziji svaku njihovu utakmicu i odjedanput sam s njima u kabini, na terenu. To je kao početak sna. Svi se odlično slažu s njim. Dosad smo igrali dobro, a vidi se da je sve bolje i bolje, tako da nema ništa negativno“, zaključio je novi desni bek Vatrenih.


Tagovi

Josip Stanišić

Ostale Vijesti