Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Veznjak Hajduka odlazi u Saudijsku Arabiju, trenirat će ga bivši trener i igrač Bijelih

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 20:04

Na korak je od posudbe s pravom otkupa u klub kojeg je vodio i izbornik Zlatko Dalić

Aktivno je posljednjih dana na Poljudu. Prije dočeka Nove godine, objavili su Bijeli odlazak Stipe Biuka u LAFC, a i dolazak novog trenera Ivana Leke. No, tu se aktivnosti neće zaustaviti i ove zime se očekuje jedan od prometnijih prijelaznih rokova na Poljudu. Prvi odlazak u ovoj godine sprema se uskoro, a to je onaj veznjaka Josipa Vukovića.

Naime, 30-godišnji veznjak ima ponudu saudijskog Al-Faisalyja za posudbu s pravom otkupa na koju bi trebao uskoro otići. Riječ je zapravo o saudijskom drugoligašu u kojem je trener Ante Miše, nekadašnji trener i igrač Hajduka. Miše je u ovom klubu treći Hrvat na klupi, a prije njega vodili su ih hrvatski izbornik Zlatko Dalić te Tomislav Ivković. Na klupi ovog saudijskog kluba koji je prošle sezone ispao iz elitnog ranga bio je i bivši trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Miše je klub preuzeo u ljeto prošle godine i ima ugovor da ljeta ove, a trenutno su na putu povratka u prvu ligu i drže čelo prvenstvene ljestvice.

Kako doznajemo, Vukovića dijeli tek službeni potpis od novog kluba. Za Bijele je Vuković ukupno odigrao 67 utakmica te zabio dva gola i jednom asistirao. U nekim utakmicama ga se znalo osporavati, ali ostale su neke utakmice upečatljive poput posljednjeg derbija s Dinamom u kojem je malo nedostajalo da bude glavni junak.

Prve nogometne korake napravio je u Hajduku čiju je i nogometnu školu prošao, a igrao je još za Dugopolje, Istru 1961, Split, Vitez, Olimpik Donetsk, Maritimo te Osijek iz kojeg se vratio među Bijele. S Hajdukom ima važeći ugovor do kraja svibnja 2024. godine.


Tagovi

Josip VukovićHajdukAnte MišeAl Faisaly

Ostale Vijesti