Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Često osporavan odigrao je gotovo bez greške, a malo je nedostajalo da postane junak derbija

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 11:20

Uz Livaju je bio glavni akter prvih 45 minuta Hajduka u derbiju

Pod imperativom pobjede Hajduk je ušao u derbi koji je na koncu završio remijem 1:1 s Dinamom. Dugo je prošlo otkako je momčad Hajduka odigrala tako dobru utakmicu u kojoj su imali priliku smanjiti bodovni zaostatak za rivalima. Više puta nakon derbija naglašeno je da Modri nisu bili dugo ovako zreli za poraz, a impresija da je tome ponajviše kumovala dobra igra momčadi Mislava Karoglana.

Hajdukov trener pripremio je plan igre koji je u većem dijelu utakmice funkcionirao, a najviše u prvom dijelu kad su došli i do vodstva golom Marka Livaje. Ostavili su Dinamo bez ijedne šanse, neutralizirali vezni red protivnika i izolirali napadački potencijal Petkovića i Oršića.

Dobra igra Bijelih, posebice u tom prvom dijelu, ostavila je dojam na partiju veznjaka Josipa Vukovića. Pravovremeno je iskakao u pritisku, dao dozu agresije i čvrstine koju ima odavno, a najbolja impresija njegove dobre igre nastala je u dobivenim duelima s Martinom Baturinom. Bio je zapravo uz Livaju glavni akter tih prvih 45 minuta derbija u jednoj od svojih najboljih utakmica za Hajduk.

Posljednji put je tako dobru utakmicu odigrao baš protiv Dinama prošle sezone kad je Hajduk slavio golom Nikole Kalinića. Nakon toga su uslijedili neka lošija izdanja, a zbog grešaka koje je radio često je osporavan. Nakon svih zvižduka i uvreda koje je trpio u posljednje vrijeme ova utakmica je pokazatelj da ima i drugu stranu za koju ne dobiva često priznanje.

Već na poluvremenu one koji su ga kritizirali natjerao je na pohvale, a jedan trenutak ga je dijelio i od toga da postane igrač odluke u punom smislu. Veliku prigodu imao je u 41. minuti za okruniti svoju igru zgoditkom. Livaja ga je uposlio povratnom loptom u izglednu situaciju za povećati vodstvo na 2:0. Pucao je Vuković s četiri metra vrhom kopačke, ali na putu prema mreži ispriječio se Livaković kojeg je pogodio.

Da je ta lopta ušla danas bi možda imali novog junaka derbija.

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo 1:1

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

HajdukJosip VukovićDinamo ZagrebHNL

Ostale Vijesti