Vedran Jugović, Domagoj Pavičić @Pixsell
Vedran Jugović, Domagoj Pavičić @Pixsell

Veznjaci najavljuju polufinale Kupa, Pavičić: „Odlučivat će nijanse“, Jugović: „Rijeka je vrhunska momčad“

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 08.03.22. | 10:04

Ove srijede saznat ćemo i drugog finalista Hrvatskog kupa.

Nogometaši Rijeke i Osijeka odmjerit će snage ove srijede u polufinalu Hrvatskog kupa. Bit će to drugi put da se ove dvije momčadi sastaju u ovoj fazi natjecanja, a prvi put su u polufinalu odmjerili snage prije dvije godine kad je Rijeka velikim preokretom došla do plasmana u finale. Bočkaj je zabijao za goste, Murić, Čolak i Yateke za domaćina, ali je utakmica ostala zapamćena po popriličnim sudačkim previdima Igora Pajača koji je od tog dana 'persona non grata' u Osijeku.

Rijeka je u posljednje dvije utakmice upisala dvije važne pobjede te domaćina dočekuju u sjajnom raspoloženju. Prvo je pao Hajduk u Splitu, potom i Slaven na Rujevici, a u prilog im ide i mučenje Osječana u prošlom kolu. Bijelo-plavi u posljednjoj utakmici nisu uspjeli svladati Lokomotivu, susret je završio bez pogodaka, a da su Kačavenda i Aliyu bili malo 'hladnije glave' u određenim trenucima, rezultat je mogao biti drugačiji…

Protiv Slavena se ključan trenutak dogodio u 55. minuti kad je Čerin uposlio Pavičića, on se sjajno sjurio prema gostujućem golu, a onda nesebično servirao loptu kao na pladnju Harisu Vučkiću koji nije imao težak zadatak poentirati. Tu se 'otvorilo' Rijeci, a desetka Rijeke već neko vrijeme igra na jako visokoj razini što posebno veseli Gorana Tomića koji je svjestan da njegova momčad nije ista sa ili bez Domagoja Pavičića.

(2.45) Rijeka (3.20) Osijek (3.00)

„Protiv Hajduka i Slaven Belupa ubilježili smo važne pobjede i zadržali priključak vrhu. U obje utakmice pružili smo jako dobru igru, protiv Slavena bilo je važno potvrditi bodove s Poljuda. Gosti iz Koprivnice pokazali su zašto su ove godine pobijedili i Dinamo i Hajduk i Osijek, trebalo je biti strpljiv i dočekati svoj trenutak. Sve nam se otvorilo nakon prvog gola i na kraju smo zasluženo slavili, iako treba reći da je Slaven pružio odličan otpor“, rekao je Pavičić pa dodao:

„Osijek je odlična ekipa, igraju dosta tvrd i fizički nogomet s puno duela. Nenad Bjelica je odličan trener, dobro je posložio ekipu, na kraju krajeva rezultati ove sezone i mjesto na ljestvici to najbolje govori. Znamo da nas čeka teških 90 minuta, ovoga puta nema podjele bodova, nema remija, na kraju će vjerojatno odlučivati nijanse, kao i dosad u našim međusobnim ogledima. Treba biti maksimalno koncentriran, svaka greška bi mogla biti skupa, a ulog je velik – borba za trofej“, ističe desetka Rijeke koji jako dobro zna kako se osvajaju trofeji.

„U zadnje tri sezone uspjeli smo u čak dva navrata osvojiti Kup Hrvatske. Statistika uoči ovakvih utakmica ne vrijedi puno, rezultat ovisi puno o trenutnoj situaciji, formi i mnogim drugim sitnicama koje se dogode u 90 minuta. Kup je specifično natjecanje u kojem te jedna pogreška ili možda neka slabija dionica u utakmici može koštati prolaska dalje. Na nama je da maksimalno uđemo i napravimo sve da pokušamo izboriti finale“, u razgovoru za klupske stranice priča Pavičić, da bi se za kraj osvrnuo i na navijače koji će sigurno napuniti tribine rujevičkog stadiona.

(2.45) Rijeka (3.20) Osijek (3.00)

„Na početku hvala navijačima na podršci kroz sezonu, stvarno je lakše igrati u takvoj atmosferi koju stvaraju, to se vidjelo i protiv Slaven Belupa. Ovo je jedna od onih utakmica koje nose veliki ulog. Pozivam ih da dođu u što većem broju na utakmicu protiv Osijeka, da napunimo Rujevicu i još jednom naprave dobru atmosferu“, zaključio je Pavičić.

Iz Osijeka su najavili konferenciju za medije ovog utorka s početkom u 11.30 sati, ali je kratku izjavu za Novi list uoči ogleda sa svojom nekadašnjom momčadi dao Vedran Jugović, jedan od 'najglasnijih' u svlačionici Osijeka i netko čija riječ u Gradskom vrtu ima posebnu težinu.

Jugović je za Rijeku odigrao 100 utakmica, a nakon avanture u Koreji (zanimljivo, za Jeonnam Dragons je odigrao 99 utakmica), se vratio u Gradski vrt u ljeto 2019. godine.

„Mislim da njih ne treba puno komentirati jer rezultati i ljestvica sve lijepo pokazuju. Rijeka se kroz zadnjih deset godina profilirala u stabilan i odlično organiziran klub. U tom su razdoblju stekli naviku borbe za trofeje i neprocjenjivo iskustvo u europskim natjecanjima. Svi pokazatelji vrlo jasno govore da je Rijeka vrhunska momčad koja s razlogom ima visoke ambicije“, kratko je poručio za Novi list 32-godišnji veznjak Osijeka kojeg će na Rujevici sigurno dočekati velikim pljeskom.

Hrvatski kup, polufinale

2. ožujka

Hajduk - Gorica 2:1

9. ožujka

Rijeka - Osijek 18.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.18+


Tagovi

Domagoj PavičićVedran JugovićOsijekHNK RijekaRijekaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti