Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Veliki problemi za Bile: Eduok ide na operaciju koljena!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 08:18

Nigerijac neće biti na raspolaganju treneru Gustafssonu neko vrijeme.

Zadatak Jensa Gustafssona upravo je postao još malo teži. Na krilima euforije, koja je u gradu prisutna još otkako je Marko Livaja odlučio ostati u klubu, da bi onda redom stizali igrači poput Vukovića, Krovinovića, Mlakara, Lovrencsicsa, a posljednje i Danijela Subašića, u Splitu svi vjeruju da nakon 16 godina posta Hajduk napokon ima dovoljno kvalitetnu momčad da se krene u napad i operaciju zvanu 'naslov prvaka'.

Od Šveđanina se očekuje da cijelu momčad poveže, da preskoči Osijek i Rijeku te da u konačnici do posljednjeg trenutka s Dinamom vodi borbu oko osvajanja naslova prvaka. Mnogi će reći, Hajduk je spreman na to, jer svlačionica na Poljudu godinama unazad nije vidjela ovako puno kvalitete okupljene u isto vrijeme na istom mjestu. Naravno, ne računamo li pritom reprezentaciju…

Gustafsson je stabilizirao momčad, gotovo pa svako dijete 'u dva ujutro' može izdiktirati početnih 11 Hajduka, ali da će teže ostvariti sve svoje zacrtane ciljeve saznao je danas nakon što mu je postalo jasno da je na neko vrijeme ostao bez svoje 'zlatne rezerve' – Samuela Eduoka.

Kako prenosi Dalmatinski portal, Eduok mora na operaciju koljena. Prije nekoliko dana postalo je jasno da će pod nož morati i Josip Posavec koji je dobro iskoristio priliku na golu Hajduka nakon što je zbog manjih problema na nekoliko utakmica Lovre Kalinić bio 'out'. Posavec ima velike probleme s ramenom i prve procjene su takve da će van pogona biti minimalno tri mjeseca.

Eduok je ovog ljeta potpisao novi dvogodišnji ugovor s Hajdukom. Pristao je na smanjenja primanja, kao na činjenicu da neće imati zagarantirano mjesto u udarnih 11, ali cijeli projekt i 'vibra' oko kluba natjerala ga je da ipak ostane stanovnik Splita. 27-godišnjak je iz Hajduka otišao na posudbu u Konyaspor prošle sezone, a BB Erzurumspor je u ljeto 2019. prodao nigerijsko krilo Hajduku za 250 tisuća eura.


Tagovi

Samuel Emem EduokHajduk

Ostale Vijesti