Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Veliki preokret: Dinamo ostaje bez najveće mlade nade već ovog siječnja?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.12.20. | 09:48

Dinamovi navijači još jednom će osjetiti realnost današnjeg nogometa.

Joško Gvardiol velika je defenivna nada, ne samo Dinama i hrvatskog nogometa, već se usuđujemo reći i kontinentalnog.

Ne čudi, stoga, da je među europskim klubovima počela utrka za njegovim potpisom. Krajem rujna u toj je utrci slavio RB Leipzig u transferu teškom 16 milijuna eura. Mladi branič ostao je na posudbi u Maksimiru, a njemački klub plaća Dinamu naknadu za razvoj, prema kojoj za svaku Gvardiolovu utakmicu u kojoj odigra preko 45 minuta u HNL-u isporučuje 70 tisuća eura, a za svaku takvu europsku 100 tisuća.

Međutim, kako donosi njemački Kicker, Gvardiol bi mogao biti povučen u Leipzig već u siječnju. Barem je tako najavio sportski direktor njemačkog kluba Markus Krösche.

Srećom, Dinamo ima na raspolaganju više kvalitetnih rješenja u sredini obrane u vidu novopridošlog Lauritsena te starosjedioca Perića i Catherine-Theophilea.

Doduše, Gvardiol je u zadnje vrijeme počeo pokrivati i poziciju lijevog u obrambenoj liniji, i to činio jednako dobro. Time je, osim suhe kvalitete, pokazao i polivalentnost.

Uz Gvardiola, u zimskoj međusezoni Leipzig planira dovesti i jednog od veznjaka o kojima se najviše priča diljem Europe, Mađara Dominika Szoboszlaija iz Red Bull Salzburga. Posebne veze dva kluba ne treba naročito obrazlagat.


Tagovi

Joško GvardiolDinamo Zagrebnogometni transferiRB Leipzig

Ostale Vijesti