Veliki povratak Nike Kovača? Ugledni talijanski klub bira između njega, Emeryja, Pochettina...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.04.20. | 08:30

Konkurencija je žestoka.

Stvara li se nova velesila talijanskog nogometa? Po svemu sudeći - to bi se vrlo lako moglo ostvariti. Radi se o Fiorentini, koju je prošlog ljeta za 200 milijuna eura pod svoje uzeo superbogati američki biznismen koji je prvih 12 godine života proveo u Italiji. To je Rocco Commisso, koji je lani procijenjen na 5,1 milijardu dolara. 

Po dolasku u Firenzu najavio je velike stvari, no koliko smo puta čuli od bogatih poslovnih ljudi takve priče, pa se ispostavilo suprotno. No, Commisso osjeća veliku privrženost rodnoj zemlji i odlučan je u namjeri da izgradi klub koji će se boriti za trofeje. Primjerice, doveo je Francka Riberyja što je bio vrhunski marketinški potez, kao i igrački, dakako. Osim toga, nije dozvolio rasprodaju talenata kojima Viole raspolažu, a znamo da su Federico Chiesa i Nikola Milenković odavno na meti najjačih talijanskih klubova. Priključio im se još jedan srpski wunderkind - Dušan Vlahović - koji je eksplodirao ove sezone s nekoliko fantastičnih golova. 

Osim što ih sve želi zadržati kao okosnicu momčadi za nadolazeće godine, Commisso im želi dovesti i pravu trenersku marku na klupu. Lokalni mediji iz Firenze pišu kako je čvrsto odlučio da će Fiorentinu preuzeti jedan od petorke: Mauricio Pochettino, Laurent Blanc, Niko Kovač, Unai Emery ili Luciano Spalletti. Nema sumnje, sve redom velika imena svjetskog nogometa, tako da će Fiorentinu definitivno preuzeti trenerski kapitalac.

Ako će to biti Kovač, to će mu biti prvi talijanski angažman. Naime, u igračkoj karijeri van Njemačke je zaigrao samo u Slazburgu, dok se kao trener dokazao u Eintrachtu s kojim je osvojio Kup, Bayernu je donio duplu krunu, dok je reprezentaciju Hrvatske odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali nije prošao grupnu fazu. Za kraj spomenimo da je najavljeno kako će, osim trenera, Fiorentina odnosno njezin vlasnik, uložiti značajna sredstva i u igračka pojačanja. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Niko KovačMauricio PochettinoLaurent Blanc

Ostale Vijesti