Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Veliki derbi Druge HNL: "Spektakl na Rudešu za povratak u Prvu HNL"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 30.04.22. | 08:33

Kakvo je stanje u momčadi Varaždina i Rudeša uoči velikog derbija (15 sati, HNTV) provjerili smo s velikim talentima ta dva kluba; Filipom Borovcem iz Rudeša i Karlom Lusavec iz Varaždina

Pomalo u sjeni raspleta Prve HNL, danas će se na zagrebačkom Rudešu igrati drugoligaški derbi; sudar dvije vodeće momčadi na ljestvici u kojoj će Rudeš biti domaćin Varaždinu, lideru drugoligaške kolone koji dolazi s pet bodova prednosti i čvrstom namjerom da danas udari posljednji pečat povratku u elitno društvo.

“Spremni smo. Pokazali smo tijekom sezone da imamo sve što je potrebno za povratak ondje gdje nam je i mjesto”, najavio je utakmicu mladi Karlo Lusavec, jedan od najvećih talenata Varaždina. Mladi reprezentativac Hrvatske (2003.) je unatoč velikom imperativu Varaždina u ovoj sezonu prikupio dvadesetak nastupa za prvu momčad i pokazao da se na njega itekako može računati.

“Moram biti zadovoljan jer svi znamo kako je teško napraviti prijelazi iz juniorskog u seniorski nogomet. Strpljivo sam čekao svoje šanse, a vjerujem da sam ih iskoristio”, pomalo stidljivo će ovaj mladić koji je koncem prošle godine postao punoljetan. Od prvog kola je priključen prvoj momčadi u kojoj se bori za svoje mjesto pod suncem. Izostao je tek s utakmice protiv Jaruna u studenom.

(2.05) Rudeš (3.10) Varaždin 3.50

“Mislim da smo tijekom ove sezone pokazali da nam je mjesto u prvoj ligi. Od svih klubova pokazali smo najveću konstantu i ovih pet bodova prednosti nisu slučajnosti. Imamo veliki respekt prema Rudešu, ali smo i svjesni svojih mogućnosti kao što smo svjesni smo što nas čeka u derbiju i da domaćin to vidi kao posljednju priliku da nas ugrozi u namjeri da se vratimo u prvu ligu. Treba biti oprezan, mudar i strpljiv; igrati svoju igru i nadam se da ćemo tako biti blizu onome što svi želimo”, reći će Lusavec koji je dobrim igrama u Varaždinu zaslužio poziv U-19 reprezentacije Hrvatske za koju je u ožujku odigrao tri utakmice.

"Strpljiv sam. Radim intenzivno i čekam svoju priliku. Ništa u životu ne dolazi preko noći. Vjerujem da bi plasman u prvu ligu bio veliki poticaj za Varaždin, našu regiju, ali i mene osobno i dat ću sve od sebe da pomognem u tim namjerama"

S druge strane, veliko uzbuđenje ne krije se niti na drugoj strani. Filip Borovac godinu dana je stariji prvotimac Rudeša. Dijete Dinama, rođeni Zagrepčanin u ovoj sezoni upisao je 17 nastupa za Rudeš u koji je stigao iz Maksimira prošlo ljeto.

“U ovoj utakmici nas zanima samo pobjeda. Osjeti se u svlačionici da smo nabrijaniji više nego ikada i siguran sam da ćemo tu pozitivnu energiju prenijeti na travnjak. Imamo odličnu sezonu, složili smo dobru momčad u kojoj je nekoliko iskusnih igrača i puno nas mlađih. Raspoloženje je na visokoj razini i svi jedva čekamo da derbi počne”, referira Borovac koji se na odlazak u Rudeš odlučio samoinicijativno, svjestan da mu treba seniorski podražaj. I tvrdi da nije pogriješio što je napustio komfor zonu koju nudi Dinamo.

(2.05) Rudeš (3.10) Varaždin 3.50

“Iskustvo seniorskog nogometa bio je glavni motiv. Velika je razlika od onoga što sam imao prije. Od podražaja, intenziteta pa i fizičkih zahtjevnosti. No, mislim da je to bio korak naprijed za moju karijeru. Dobro su me primili u Rudešu, dosta sam napredovao i čvrsto vjerujem da bi sljedeće sezone mogao igrati u prvoj ligi”.

Dakako, u dresu Rudeša koji unatoč bodovnom zaostatku smatra kako bi s današnjom pobjedom učinio Varaždin nervoznim u ovoj borbi pa u četiri preostala kola nadoknadio ta dva boda zaostatka koji bi imali u slučaju da danas pobjede.

“Prema svemu što smo pokazali u ovoj sezoni, ulaganju u momčad, entuzijazmu koji vodeći ljudi i struka ulaže u Rudeš pa i kvaliteti u momčadi koja još uvijek nije dosegla svoje najveće razine; Rudeš zaslužuje prvu ligu. Danas je prilika za prvi korak prema tome i mi smo spremni”, pun je samopouzdanja Borovac, koji ne krije da se jednog dana želi vratiti u Maksimir.

“To je moj san. Uvijek sam želio igrati za Dinamo i siguran sam da će to jednog dana doći. Imam svoj put do toga, radim svaki dan, trudim se i negdje će mi se vratiti. No, sada je fokus samo i isključivo na Rudešu”, završio je Filip Borovac.

Inače, derbi počinje u 15 sati uz direktan prijenos na HNTV-u te uz suđenje Daria Bela iz Osijeka.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK RudešVaraždin2. HNL

Ostale Vijesti