Velikan Pirlo o svom nasljedniku: Nisam impresioniran

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 04.02.19. | 09:54

Ima još puno za naučiti…

Jedan od najboljih veznih igrača u povijesti Italije, Andrea Pirlo, u mirovinu je otišao prije nešto više od godinu dana. Posljednju profesionalnu utakmicu odigrao je 5. studenog za New York City u MLS-u, ali velikan svjetskog nogometa postao je u Serie A.

Iako je u Juventusu proveo četiri fantastične godine u smiraj karijere, osvojivši četiri uzastopna naslova nacionalnog prvaka, gdje je u posljednjoj sezoni (2014./15.) izgubio u finalu od Barcelone – najbolje godine u karijeri proveo je u Milanu.

S Rossonerima je osvojio samo dvije titule prvaka, ali i isto toliko naslova u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Tamo je postao sinonim za fini pas i genijalan pregled igre, a nakon dugo godina –upravo otkako je on otišao – klub je konačno doveo pravu zamjenu. Riječ je o Lucasu Paqueti, 21-godišnjem Brazilcu koji je stigao iz Flamenga ove zime, a već je upisao dvije asistencije (obje za još jedno pojačanje Piateka).

Međutim, iz mirovine se oglasio 39-godišnji Andrea Pirlo koji je prokomentirao svog nasljednika na mjestu 'fantasiste' u dresu Rossonera.

„Paqueta? On još ima dosta mjesta za napredak. Čini se kao dobar igrač, ali nisam pretjerano impresioniran. S druge strane, Piatek je točno ono što je Milan trebao. Gladan je golova i zna ih zabijati“, rekao je finalist Europskog prvenstva (2012.) i osvajač Svjetskog (2006.) sa Azzurima.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Andrea PirloKrzysztof PiatekLucas Paqueta

Ostale Vijesti