Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Varaždinci s imperativom pobjede čekaju desetkovanu Istru 1961 (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 08:02

Utakmica počinje u 17 sati uz izravan prijenos na Maxsport 1

Otvaranje novog 26. kola HNL-a rezervirano je za okršaj na sjeveru Hrvatske. Na stadionu Varteksa, Varaždin će dočekati hendikepiranu Istru 1961 od 17 sati (MaxSport 1).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždinci su u minulim kolima protiv Golijata Dinama, Hajduka i Rijeke uspjeli uzeti tek jedan bod, dok je Istra 1961 u naletu pozitive od dolaska Paola Tramezzanija pa su u posljednje četiri utakmice uzeli čak sedam bodova. Odmah za izjednačenje sva tri Osijeku, potom očekivano Rudešu, a onda remizirali sa Slavenom i izgubili na Poljudu od Hajduka.

Istra je na devetom mjestu s 25 bodova, Varaždin je na osmom mjestu s 26. Istra zbog skupljenih žutih kartona neće moći računati na nositelje svoje igre - Antu Ercega i Advana Kadušića te Slavka Blagojevića. Među domaćima nema onih s tri žuta kartona, a sedam igrača ima po dva.

“Nemamo većih problema s kadrom, svi su zdravi i pripremaju se za susret s Istrom 1961. Vraćaju nam se i kartonirani igrači kojih nije bilo u prošlom kolu na Rujevici, tako da smo svi na okupu i nadamo se da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu u petak. Istra 1961 je ozbiljan suparnik, sada su u pozitivnom nizu odigrali su dobru utakmicu protiv Hajduka tako da nas čeka teška utakmica, ali nema mjesta kalkulacijama igramo kod kuće i tražit ćemo naravno pobjedu i tri boda”, rekao je u srijedu ujutro trener i sportski direktor NK Varaždin Nikola Šafarić i potvrdio da je jasno kako se u ovoj utakmici traže tri boda.

“Moramo prihvatiti da imamo utakmicu u kojoj se traže tri boda i psihološki će biti drugačija utakmica u odnosu na tri prethodne. Očekujem da budemo puno više goropadniji prema naprijed, stabilni u obrani i da odigramo dobru utakmicu."

Njegov kolega na drugoj strani svjestan je da ne idu s najboljim kadrom u goste.

"Nadam se da ćemo pokazati sve ono na čemu je ekipa radila proteklih mjesec dana. Mislim da je mentalni aspekt vrlo važan i da moramo vjerovati. Uvijek gledam i razmišljam dan za danom, tako da je u mojoj glavi trenutno samo sutrašnja utakmica. Bitno da je uvijek budemo pravi i ujedinjeni, pa čak i kad dođu loši trenuci, kako bi se iz takvih situacija izdigli još jači", rekao je Paolo Trammezzani.

Kolo iza ovoga Varaždin će na noge Osijeku, dok će Istra ugostiti posrnnulu Goricu.

Ovaj dvoboj sudit će debitant Toni Dadić iz Zagreba, a pomagat će mu Luka Pušić i Vedran Đurak. U VAR sobi sjedit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline te Kruno Šarić iz Županje. (eg)







Tagovi

Istra 1961NK VaraždinHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti