NK Varaždin
NK Varaždin

Šafarić: “Ja sam kriv za čak šest pogodaka iz prekida u zadnje dvije utakmice, ali radimo i na poboljšanju realizacije, ništa ne zanemarujemo”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.03.24. | 11:44

Trener i sportski direktor NK Varaždin iskren pred domaćom sedmom silom

Sljedeće, 26. kolo hrvatskog nogometnog prvenstva otvaraju suparnici od kojih jedan voli, a drugi en voli igrati petkom, no oboje su najviše domaćinstava u HNL-u odradili baš na taj dan. Riječ je o Varaždinu i Istri 1961, koji se sastaju u Gradu baroka na Dan žena u 17 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba su kluba svoje nedavne poraze doživjela od Hajduka: Varaždinci nakon 1-1 u prvenstvu doma, s gostovanja s Poljuda vratili su se pune mreže (0-5), a potom u nedjelju izgubili i od vodeće Rijeke na Rujevici (0-2), dočim su Zeleno-žuti minimalno poraženi na Poljudu prošle subote (0-1).

“Nemamo većih problema s kadrom, svi su zdravi i pripremaju se za susret s Istrom 1961. Vraćaju nam se i kartonirani igrači kojih nije bilo u prošlom kolu na Rujevici, tako da smo svi na okupu i nadamo se da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu u petak. Istra 1961 je ozbiljan suparnik, sada su u pozitivnom nizu odigrali su dobru utakmicu protiv Hajduka tako da nas čeka teška utakmica, ali nema mjesta kalkulacijama igramo kod kuće i tražit ćemo naravno pobjedu i tri boda”, rekao je susretu s VŽ-novinarima u srijedu ujutro trener i sportski direktor NK Varaždin Nikola Šafarić.

“Moramo prihvatiti da imamo utakmicu u kojoj se traže tri boda i psihološki će biti drugačija utakmica u odnosu na tri prethodne. Očekujem da budemo puno više goropadniji prema naprijed, stabilni u obrani i da odigramo dobru utakmicu”, dodao je Šafarić, ponovno koristeći, ne možemo to ne primijetiti, svoju na neki način omiljenu riječ – “goropadni”.

Istra 1961 je dobro analizirana i iznenađenja ne bi smjelo biti.

“Znamo sve njihove prednosti i mane, sada je jedino na nama da odgovorimo kvalitetno s naše strane i da se nametnemo. Bit će sigurno teško, ali jednostavno od prve minute trebamo pokazati da smo bolja momčad i osvojiti tri boda.”

U posljednjih šest utakmica Varaždin je postigao tri gola, a primio sedam, s Kupom čak 12 golova.

“Radimo na tome da poboljšamo realizaciju. Igrali smo protiv jakih momčadi i svakoj od njih smo stvorili šanse, samo trebamo malo odlučniji biti u završnici, da puno agresivnije napadamo šesnaesterac i možda se više odlučimo na udarce izvana.”

Vidljivo je iz aviona da je puno golova primljeno iz prekida.

“Ja sam kriv za to jer sam rekao da dugo nismo primili gol iz prekida, a na posljednja dva susreta primili smo šest golova iz prekida. Imali smo jednu jako dobru fazu, gdje smo zaista bili odlični u prekidu, a sada se u dvije-tri utakmice dogodilo da smo loše doradili fazu obrane. Sigurno ćemo posvetiti pozornost igri u prekidima do utakmice s Istrom 1961, ali definitivno ne smijemo ni ostale faze igre zanemariti”, zaključio je Šafarić. (G)



Tagovi

Nikola ŠafarićNK VaraždinIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti