Photolure via REUTERS/Vahram Baghdasaryan
Photolure via REUTERS/Vahram Baghdasaryan

Vanzemaljci u Erevanu: Lihtenštajn otkinuo bod Armeniji (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.09.21. | 20:55

Danas zbilja svi igraju nogomet...

Armenija je do prošle nedjelje bila jedno od najvećih iznenađenja europskog kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine. U jednom trenutku su čak zauzeli prvu poziciju, i to u skupini zajedno s goropadnom Njemačkom. Da se Armenci trgnu iz blaženog sna, pobrinuo se upravo spomenuti Elf isprašivši Armence iz Stuttgarta sa šest pogodaka u mreži. Tri dana kasnije, novi problem za Armeniju, ovog puta su bodove prosuli a zbilja nisu smjeli.

Naime, danas poslijepodne Lihtenštajn je priredio jednu od većih senzacija ovog kvalifikacijskog ciklusa i mimo svih prognoza i tečajeva upisao remi (1:1). Koliko je nevjerojatan ovaj ishod najbolje se vidi po ponuđenim tečajevima koji su se kretali blizu dvoznamenkastih brojeva kada je u pitanju neriješeni ishod.

Iako je Armenija daleko od statusa nogometne sile, usporedba s Lihtenštajnom podsjeća na mitsku borbu Davida i Golijata. Armenci zauzimaju 88. mjesto na FIFA-inoj rang ljestvici, dok je Lihtenštajn je 189. Na utakmici smo gledali pravu jednosmjernu ulicu. Posjed lopte 75:25 u korist domaćina. Odnos udaraca? 28:3. U okvir gola 10:3. Prema svim parametrima trebalo je završiti s četiri ili pet golova razlike za domaćina, no eto, jedan mladić koji inače nastupa u trećoj ligi Švicarske je htio drugačije.

Uostalom, kako smo i pisali ranije, nema više laganih utakmica. Jedan Lihtenštajn je pružio dobar otpor na početku kvalifikacija. Primjerice, Gruzija je s minmalnih 2:1 pobijedila ovu malu državicu zimeđu Austrije i Švicarske. Njemačka je pobijedila sa “samo” dva gola razlike dok je Armenija na gostovanju u Vaduzu u ožujku pobijedila s 1:0 i to autogolom u kasnoj fazi utakmice.

Što se tiče zbivanja na terenu, Mkhityarian je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena doveo Armeniju u vodstvo preko jedanaesterca i sve se činilo da će voda ići na njihov mlin. Uostalom, to je pokazala i statistika. No, već spomenuti mladić iz Švicarske treće lige Noah Frick je deset minuta prije kraja donio veliko slavlje za svoju zemlju. Jednu naizgled bezazlenu loptu ispustio je golman Alashkerta David Jurčenko, otpadak pokupio Frick i zabio za konačnih 1:1, prvi gol za Lihtenštajn u kvalifikacijama. Pogodak vrijedan remija pronađite OVDJE.

Armenija je tako skočila s “konja na magarca” i zakomplicirala si život u kvalifikacijskoj skupini J.

Zlobnici će reći da je veća šansa bila vidjeti vanzemaljce u Erevanu nego bod ili bodove Lihtenštajna. Ne bi bilo prvi put da su u krivu.



Tagovi

ArmenijaLihtenštajnkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti