Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Uzeti novac ili sačuvati nositelja igre? Ivanušec nikad potrebniji Plavima, a Feyenoord gubi strpljenje: "Uskoro nećemo imati ništa"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 12:08

Unatoč načelnom dogovoru između Feyenoorda i Dinama, transfer još uvijek nije službeno realiziran. Dapače, Modri su odbili dosadašnje ponude...

Utakmica Dinama i AEK-a od velikog je značaja po mnogo čemu. Psihičko stanje momčadi, europski rezultat, u konačnici, rezultat i vođenja kluba, osobito onog zakulisnog kada je u pitanju transfer politika. Najavljeni su odavno i dolasci i odlasci, a i jedni i drugi unose više nemira nego novca i pozitivnog uzbuđenja među Dinamove zaljubljenike, a čini se i klupske redove. Jedan od najzvučnijih izlaznih transfera trebao bi biti onaj Luke Ivanušeca.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

On je odavno označen kao glavna želja Feyenoorda. Navodno je već sve bilo i dogovoreno, Luka je praktički imao spakirane kofere, ali je onda Dinamo odbio nizozemsku ponudu i to - dva puta. Prolongirao je tako zadržavanje trenutačno najbitnije karike u Dinamovoj svlačionici. I sam je Bišćan nakon poraza od AEK-a u Zagrebu priznao: "Kada Ivanušec izađe iz igre, mi smo druga momčad, mi za to nemamo zamjenu."

U toj je rečenici uvelike iskazan problem upravljanja hrvatskim prvakom u posljednjim mjesecima, ali dok u Zagrebu pokušavaju kupiti barem vrijeme, kada igrače (kako do sada pokazuju) baš i neće, nervoza u Feyenoordu raste. Prema pisanju portala 1908.nl, Dennis te Kloese pojačava pritisak prema Dinamu oko transfera Ivanuševca. Generalni direktor Feyenoorda je u kratkom razgovoru za Algemeen Dagblad naznačio da je umoran od čekanja.

"Uskoro nećemo imati ništa", kaže Te Kloese.

Sredinom lipnja stigle su prve informacije da se Nizozemci raspituju za 24-godišnjeg Hrvata. Nakon dvostrukog okršaja Dinama protiv atenskog AEK-a u borbi za ulaznicu u Ligu prvaka, puno toga bi trebalo biti jasnije, kažu nizozemski mediji. "Veznjak bi trebao u Rotterdam", nadaju se. No, kako je ranije naš portal pisao, u Dinamu ipak puno dublje promišljaju o puštanju Ivanušeca od samih površnih, golih, deset milijunčića eura. Plaši to sada Feyenoord čiji se direktor uzjapurio jer mu vrijeme curi. Bude li u Dinamu opet crvenih zastavica, iz nizozemskog velikana poručuju:

"Mi alternative imamo."

Imali ih oni ili ne, Dinamo prodaju svog dragulja mora posložiti po svojim prioritetima. Iako je opcija prodaje i dalje otvorena, jasno i glasno se razmišlja i o Ivanušecovom ostanku među Modrima. Dođe li do transfera, prema našim informacijama, on neće biti ispod 15 miljuna i prije play-offa, iako bi svekolika javnost s obzirom na trenutu situaciju u hrvatskom prvaku i čupav početak sezone vjerojatno glasala za opciju ostanka. Uzeti novac ili sačuvati jednog od nositelja igre pitanje je nad glavama čelnih ljudi u Maksimirskoj 128. No, neka ga za tamo negdje, iza 23 sata večeras. Prije toga treba prvo riješiti AEK.

>> Detalje zašto je Dinamo odbio prvotnu ponudu Feyenoorda pročitajte OVDJE.



Tagovi

Luka IvanušecFeyenoordAEKLiga prvakaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti