Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Uvrede navijača pokvarile slavlje Osijeka zbog tri boda

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 08:52

Igrači Osijeka nisu pozdravili navijače nakon utakmice jer su ih zasmetale uvrede koje su se jasno mogle čuti u Kranjčevićevoj ulici

Bila je to rutinska pobjeda Osijeka. Upravo onakva kakva je trebala biti nakon neočekivanog gubitka bodova protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu. Iako je do prva tri proljetna boda Osijek stigao nešto teže nego je bilo za očekivati, tko uopće mari za dojam? Dakle, Osijek se vratio u igru.

“A bio je slabiji ulazak u utakmicu, ali niti u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu. U glavama smo bili jaki, popravili smo neke stvari u odnosu na prošlu utakmicu. Presjekao nas je malo taj gol, ali do njega smo imali dvije, tri prilike i samo je trebalo strpljenja. Na koncu je završilo onako kako smo se i nadali”, rekao nam je nakon utakmice Mihael Žaper koji nije pobjegao od onoga što se dogodilo tjedan dana ranije na Gradskom vrtu.

“Sigurno ne treba tražiti alibi jer nismo bili pravi. Sve je to bilo jako čudno. Ostavilo je traga ono što se dogodilo šefu i sigurno nas je pogodilo. Moralo je jer kada vidimo čovjeka koji je uvijek uz nas, onda ne možeš ostati imun. Mi smo povezani, obitelj i trebali smo drugačije reagirati, ali ako nam se morao dogoditi taj kiks onda je svakako dobro da se dogodio odmah na početku nego kasnije”, jasan je Žaper koji je u Kranjčevićevoj odigrao odličnu predstavu.

Bilo ga je svugdje po terenu, razigravao je suigrače, pokušavao iz daljine i pokazao da je možda pretjerano zazivanje Nejašmića koji je još uvijek ozlijeđen.

“Svi se još nekako tražimo nakon priprema za koje mislim da su sjajno odrađene. No, svjesni smo da nema puno vremena i da vrlo brzo moramo doći na radnu temperaturu ako želimo što duže ostati u borbi za ta dva trofeja”.

Pred Osijekom su tri zahtjevne utakmice do kraja mjeseca. Domaćinstvo Rijeci, odlazak na Aldo Drosinu pa Dinamo na Gradskom vrtu.

“Svjesni smo rasporeda, ali kako drugima tako i nama. Ne treba se bojati već raditi na sebi. Iskreno, koncentrirani smo samo na ono što nas čeka u sljedećem kolu. Takvo nam je razmišljanje usadio naš šef i to je jedino ispravno. Idemo dati sve od sebe da uzmemo Rijeci tri boda pa ćemo dalje vidjeti što nas čeka”, završio je Žaper kojeg nismo htjeli stavljati u neugodan položaj pa tražiti komentar onoga što se dogodilo nakon posljednjeg zvižduka suca Kulušića.

Naime, ipak, nije sve bilo tako sjajno. Na kraju utakmice igrači Osijeka nisu otišli pozdraviti navijače na tribinama. Zasmetale su ih uvrede koje su stizale od malobrojne grupe smještene na istočnoj tribini Kranjčevićeve. Na udaru su bili kapetan Škorić te Topčagić. Potpuno razumijemo ljutnju igrača jer se u svlačionici Osijeka njeguje kult obitelji. To je jedan od osnovnih postulata svake svlačionice gdje šefuje Nenad Bjelica. Međutim, moglo se to puno spretnije napraviti.

Uvreda je bilo. Jasno su se čule na stadionu, ali one su bile individualne i zasigurno nisu stav cijele grupe. Međutim, jasno je i kako Osijek ne može biti prvak bez podrške tribina.

Uz cijeli spektar izazova koji su pred Osijekom i 'neprijatelja' koji ih čekaju na svakom uglu do kraja prvenstva, a vidjeli smo u prijelaznom roku kako se pod klub s Gradskog vrta bacaju klipovi na svakom koraku, Osijeku najmanje što sada treba je otvaranje fronte igrača i navijača.

Nadamo se da će to što prije shvatiti obje strane, sučeliti stavove i razmišljanja već u utorak prije treninga i krenuti zajedno prema utakmici s Rijekom. Ako će se inzistirati na taštinama onda možda Osijek i nije zreo za naslov kao što možda njegovi navijači ne zaslužuju tu borbu. Mile Škorić je imao grešaka, ali taj Mile Škorić je toliko puta dokazao svoju odanost Osijeku da je već sada legenda kluba i prvi sljedeći koji bi mogao završiti na muralu u Wilsonovoj ulici. I zato zaslužuje malo više respekta… Baš kao i svaki igrač Osijeka!


Tagovi

OsijekMihael ŽaperNenad BjelicaMile ŠkorićHrvatski dragovoljacKohorta

Ostale Vijesti