Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Utišati Bursu i vratiti se na pobjednički kolosijek (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 08:23

U Bursi se večeras treba postaviti autoritativno, u skladu s reputacijom koju ima treća reprezentacija na svijetu

Tek jedan gol bio je dovoljan da se nadvije oblak sumnje nad reprezentacijom koja je prije četiri mjeseca kolektivno oduševila cijeli svijet. Tek trenutak nepažnje na Poljudu i gol Broadheada i odmah je sve obavijeno velom katastrofe. Traži se Pedro, spominje realizacija, odnosno izostanak te iste, pljuje se po Kramariću koji nije napravio ništa što već nije učinio stotinu puta do sada…

Odmah se uzimaju kalkulatori, prave se računice i traži put do Eura. Iako, ruku na srce, u Njemačku sljedeće godine je teže ne doći nego doći… No, takvi smo. I zato bi najbolji odgovor trebala biti jedna prava utakmica Vatrenih i dobar rezultat u Bursi. Treba nam repriza Kanade u Dohi ili taj Brazil. Ili ona predstava u Istanbulu 2011., baš protiv Turske kada je Bilićeva momčad protutnjala s 3:0.

I igrači koji su spremni ispraviti posrtaj u Splitu. Treba nam njihova homogena i kompaktna predstava s autoritativnim stavom koji će pokazati Turskoj da večeras u Bursi gostuje treća reprezentacija svijeta. Jer, domaćini su dobri. Riješili su Armeniju što im je bilo od iznimne važnosti zbog određenih nesuglasica koje imaju s tom zemljom. Prvi puta igraju kod kuće nakon razornog potresa što će sigurno izazvati val emocija i dodatni poticaj za izabranike Stefana Kuntza. No, Dalić i društvo trebaju gledati isključivo sebe. Pronaći neke unutarnje rezerve kako nadomjestiti klasične špice koje su ostale u Hrvatskoj. Hoće li to biti prilika Petru Musi da se nametne, ili će to riješiti netko drugi - sasvim je nebitno.

U odnosu na Poljud od prve minute trebao bi krenuti Josip Stanišić na desnom boku, odnosno Mario Pašalić na desnom krilu. Kramarić će na mjesto centralnog napadača, lijevo do njega Perišić koji je poslao pomirljive poruke uoči utakmice.

“Sve što se dogodi na terenu, tamo se i zaboravi. Kramarić je odigrao odličnu utakmicu, dao je gol, namjestio još dvije šanse i nadam se da će rezultatski biti bolje ovdje u Turskoj”, rekao je Ivan Perišić u najavi dvoboja.

Dakle, konflikt je lanjski snijeg, a nema bolje prilike da se to potvrdi od ove protiv Turske u Bursi.

Što se domaćina tiče, izbornik Kuntz se voli igrati s taktikom. Sigurno je da u obrambenoj fazi želi čvrsti blok, da igraju na brze protunapade, vole opaliti iz daljine a “pod mus” treba izbjegavati prekršaje u zoni udarca jer kada Hakan Calhanoglu izvodi prekid, to je već pola gola.

Idealno bi bilo povesti u ranoj fazi jer bi to domaćina učinilo nervoznim. A kada ne ide kako su oni zamislili - onda igra Turske najčešće postane cirkus u kojem ne znaš tko pije a tko plaća. U svakom slučaju, Vatreni se u večerašnjem noćnom letu iz Burse moraju vratiti barem s bodom. A sa sva tri oduzeli bi svu municiju kritičarima koji jedva čekaju pokrenuti paljbu iz svih oružja…


OČEKIVANE POSTAVE:

Turska (4-2-3-1)

Hrvatska (4-3-3)



Tagovi

HNSHrvatska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Vatreni

Ostale Vijesti