Paul Terry/Newscom
Paul Terry/Newscom

Utakmica koju Dinamo mora 'riješiti' (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 08:01

Šibenčani dolaze u Maksimir oslabljeni, bez petorice igrača, Ali i da su kompletni, zaključak bi bio isto, sve osim tri boda za Modre je veliki kiks

Mario Cvitanović vraća se u Maksimir nakon više od četiri i pol godine. Otišao je sam, nakon neočekivanog poraza od Lokomotive (1:4), puno se toga otad promijenilo u Maksimiru. No, jedna stvar je ista, a to je da se utakmice poput ove protiv Šibenika dočekuju su imperativom, za Dinamo su tri boda jedini izbor. Pogotovo ova, iz dva razloga. Prvi, Šibenik dolazi bez petorice važnih igrača. Zbog kartona nema Čopa, Dolčeka i Delića, a ozljede su zaustavile Salomona i Kvesića, Čak i da je Šibenik kompletan, ne bi išta osim pobjede bio za Dinamo dobar ishod, sad se očekivanja i povećavaju.

"Nakon dva tjedna visokog intenziteta, uslijedio je jedan duži tjedan u kojem smo imali vremena pripremati neke stvari te se nadam da će to poručiti određeni uspjeh. Imamo i problema s kadrom, neki nedostaju zbog ozljeda (Salomon i Kvesić), a neki su suspendirani zbog žutih kartona (Čop, Delić, Dolček), te će ova utakmica sigurno biti prilika za mlade energične igrače. Vjerujem u svoje igrače, naporno su radili i trenirali. Nema puno filozofije, treba izaći na teren sa pozitivnim stavom, hrabro i ustrajno, željno dokazivanja.", sažeo je najavu utakmice Mario Cvitanović. I, što drugo, svjestan je i on da će većina toga u ovom dvoboju ovisiti o Dinamu.

Da, kakav je Dinamo nakon kraja europske avanture? Odgovor je: kakav god bio mora 'riješiti' ovu utakmicu. Makar na mišiće. Jer, tu dolazimo do drugog razloga velikog imperativa. Hajduk je na minus jedan i premda ima, trenutno, dvije utakmice više, puše za vratom i prijeti da će prvenstvo odvesti u neizvjesnost. A to u Maksimiru, svakako, žele izbjeći. Sve osim tri boda protiv narančastih sa Šubićevca bio bio težak kiks.

"Ne izlazimo iz Lige prvaka frustrirani, motivirani smo za domaće utakmice, jer želimo potvrditi naslov i pokušati isto i sljedeće godine u Europi. Kraj je ovog dijela sezone, ali uvjeren sam da je momčad ozbiljna i da ćemo učintii sve da zadovoljimo navijače i u ove dvije utakmice.", kazao je Ante Čačić uoči sraza sa Šibenčanima.

Osim Boška Šutala i Emira Dilavera, kaže, nema ozlijeđenih i onih na koje ne može računati. Lauritsen ima tri kartona. A ne postoje, tvrdi, niti igrači iz drugog plana, jer svi u dosad participirali pod njegovim kormilom.

"Bili smo četiri mjeseca u engleskom ritmu, bit će nam sad lakše. Iako će i na proljeće biti dosta utakmica, jer imamo Kup i zaostale utakmice, ali bit će više prostora za treninge i da se kroz proljeće pripremimo za Europu idućeg ljeta.", vjeruje Čačić da dolazi lakše razdoblje za njegovu momčad. Ipak, poziva na oprez za Šibenik.

"Mario Cvitanović poznaje naše igrače, bio je tu trener i zato ozbiljno shvaćamo ovaj susret. Želimo se što prije prilagoditi i otići na pauzu zadovoljni. Uvijek su to tijesne utakmice, oni imaju veliki motiv, bore se za svaki bod, očekujem discipliniranu momčad Šibenika. Trebat će nam i mirnoće u nastupu. Sve osim tri boda ne bi nas zadovoljilo."

Baš tako, što se Dinama tiče, ništa osim tri boda ne bi bilo dovoljno. Modri moraju održavati prednost u HNL-u, to im je sad jedina preokupacija. A kad već pričamo o Šibeniku, Čačić sa Šubićevca nosi lijepe uspomene iz prošle sezone, tamo je Dinamo osigurao naslov. I nešto manje lijepe iz ove sezone, unattoč pobjedi. Tamo je, naime, stradao Boško Šutalo i još uvijek ga nema. Samo kao dokaz kako jedna 'lagana' utakmica i već upisana pobjeda mogu poći po zlu. Zato Dinamo večeras mora biti ozbiljan, ne dopustiti nikakvo iznenađenje, pokazati šampionski gard i opet otići Hajduku na plus četiri. U novim, zlatnim dresovima, Dinamo ide po zlatna tri boda.

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)

MOGUĆI SASTAV ŠIBENIKA (4-2-3-1)



Utakmica počinje u 17.10 (Maxsport1), glavni sudac je Marin Vidulin (Kanfanar), pomoćnici Jerko Crnčić (Vrbovec) i Željko Bućar (Duga Resa), dok je VAR sudac Dario Bel (Osijek), a AVAR Goran Pataki (Đakovo).



Tagovi

GNK DinamoNK ŠibenikHNLAnte ČačićMario Cvitanović

Ostale Vijesti