REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Uskoro potpis: Joško preskočio media day u Leipzigu, pakira se i sjeda na let za Manchester!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 18:20

Sve je spremno za jedan od najvećih nogometnih transfera

Joško Gvardiol na kraju je rekao 'doviđenja' suigračima iz Leipziga. 21-godišnjak će odletjeti u Ujedinjeno Kraljevstvo sljedećih sati kako bi obavio liječnički pregled u Manchester Cityju. Klubovi dogovorili paket od 100 milijuna eura. 90 milijuna eura i bonusi, svjetski rekord za središnjeg braniča. Danas nije sudjelovao na klupskom media dayu, javlja glavni urednik Sport 1 Patrick Berger na Twitteru i tako potvrdio ono što je Germanijak ranije pisao.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, nekoliko novinara izvijestilo je da je dogovor Manchester Cityja za Joška Gvardiola u završnoj fazi. Fabrizio Romano javlja da će se ugovori razmijeniti, a zatim će Gvardiol krenuti u Manchester, a prema pisanju Nijemaca, bit će to u narednim satima. Jack Gaughan iz Daily Maila javlja da je to gotova stvar.

Iako se u većini medija tvrdi kako će Joškov transfer biti najveći u povijesti za jednog stopera, čemu u prilog idu posebno hrvatski i njemački mediji, engleski pak tvrde da nije tako. Prema izvoru Daily Maila, Manchester City je postigao dogovor oko potpisivanja ugovora s hrvatskom zvijezdom uz iznos od oko 78 milijuna eura, što je niža cifra od 87 milijuna eura (prije Brexita) koliko je United potrošio za regrutiranje Harryja Maguirea, koji još uvijek drži rekord za najskupljeg središnjeg braniča u Premier ligi. Iako se kolege iz Engleske trude zadržati ga na vrhu, naše informacije govore da će Joško nadmašiti svojim transferom taj iznos te da će postati najskuplji stoper u povijesti.

Podsjetimo, hrvatski veznjak Mateo Kovačić zasad je jedino Cityjevo ljetno pojačanje, a Hrvat je u lipnju prešao iz Chelseaja. Kapetan Cityja Ilkay Gundogan otišao je u Barcelonu u besplatnom transferu, a Riyad Mahrez prošli je tjedan završio prelazak u klub iz Saudijske Arabije Al-Ahli u ugovoru vrijednom 30 milijuna funti.

Prvaci Premier lige u nedjelju će na Wembleyju igrati protiv Arsenala u FA Community Shieldu.

(eg)



Tagovi

Joško GvardiolLjetni prijelazni rok 2023LeipzigRB LeipzigManchester City

Ostale Vijesti