EXPA/ Lukas Huter
EXPA/ Lukas Huter

Gvardiol sutra putuje na liječnički pregled i postaje najskuplji branič u povijesti nogometa, Dinamu 10,7 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.08.23. | 15:03

Očekuje se da bi potpis za Manchester City trebao biti tijekom subote, a Dinamu je ukupno na ime transfera Gvardiola pripalo 29,48 milijuna eura!

Joško Gvardiol tijekom vikenda trebao bi postati novi igrač Manchester Cityja. Hrvatski reprezentativac u petak putuje na liječnički pregled, posljednju prepreku koja ga dijeli od potpisa za momčad Pepa Guardiole.

Za to će Manchester City izdvojiti oko 90 milijuna eura te određene bonuse što bi ukupnu odštetu moglo dovesti do okruglih 100 milijuna eura, upravo onoliko koliko su u Leipzigu tražili za Gvardiola.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Time će Gvardiol postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Do sada je rekord držao Harry Maguire koji je prije četiri godine prešao iz Leicestera u Manchester United za 87 milijuna eura.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Pregovori između RB Leipziga i Manchester Cityja trajali su od početka ljetnog prijelaznog roka. Zainteresiran je bio i Tottenham, ali od početka je Guardiolina momčad figurirala kao prvi favorit. Iako, u Leipzigu su bili tvrdi pregovarači a prostor su im dali transferi Dominika Szoboszlaija i Christophera Nkunkua u Liverpool i Chelsea, a koji su im donijeli 130 milijuna eura na ime odštete.

Zadovoljni su i u Maksimiru obzirom da će Dinamu pripasti 15 posto od razlike između onog koliko je RB Leipzig platio Dinamu za Gvardiola (18,8 milijuna eura) i cifre po kojoj je prodan u Manchester City (90 milijuna eura). Preračunato, Dinamo će dobiti 10,7 milijuna eura čime je ukupni transfer Gvardiola u blagajnu kluba iz Maksimira donio 29,48 milijuna eura! I to je rekordni transfer iz HNL-a.



Tagovi

Joško GvardiolManchester CityLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti