ANTONIO BRONIC - Action Images
ANTONIO BRONIC - Action Images

Upitna sudbina Dinama II?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 10:41

Konačnu odluku uprava će donijeti na kraju sezone.

U Maksimirskoj 128 još uvijek nisu odlučili hoće li se nastaviti rad druge momčadi zagrebačkog Dinama.

Sve ovisi o konačnom plasmanu u 2. HNL, a budući da je Dinamo II trenutno posljednja momčad prvenstva s 25 osvojenih bodova u jednako toliko odigranih kola, sudbina je itekako upitna. Sportske novosti dodaju kako druge momčadi hrvatskih prvoligaša uskoro neće moći biti dio 2. HNL, a to bi trebalo doći na snagu u sezoni 22/23. iako konačne potvrde još uvijek nema.

Prema neslužbenim informacijama SN-a, druga momčad Dinama godišnje opterećuje klupski proračun za šest milijuna kuna. Usporedbe radi, za Dugopolje se, koje je trenutno na trećem mjestu 2. HNL, neslužbeno navodilo da su prije dvije sezone imali proračun u iznosu od 3,3 milijuna kuna, s tim da je na snazi pretpostavka da se isti poprilično umanjio zbog cijele situacije oko pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, brojni hrvatski mediji prenijeli su informaciju da će Osijek ugasiti svoju momčad, ali je iste navode za Germanijak demantirao Nenad Bjelica. 


S druge strane, Hajduk definitivno gasi svoju drugu momčad na kraju sezone, a to je potvrdio i sam predsjednik kluba Lukša Jakobušić ove subote na skupštini kluba.

Zanimljivo, od sezone 22/23. 1. HNL postat će elitna liga, druga liga će se zvati Prva liga te će brojati 12 kluba, a trebala bi se oformiti i jedinstvena druga liga sa 16 klubova, što je u prijevodu treći rang natjecanja. Nešto slično po uzoru na Englesku gdje postoje Premier liga (elitni rang), Championship (nominalno druga liga) te League One i Legaue Two (treći i četvrti rang natjecanja), nakon čega dolazi Vanerama liga, a potom i sve ostale.

Sportske novosti za kraj ističi kako će se Dinamo II najvjerojatnije ugasiti u slučaju da ove sezone ne izbore ostanak u 2. HNL, što je veoma realan ishod prisjetimo li se njihove trenutne prvenstvene ljestvice.


Tagovi

Dinamo IIDinamo ZagrebHajduk IIOsijek IIDruga HNL2. HNL

Ostale Vijesti