PHIL NOBLE/Action images
PHIL NOBLE/Action images

United svim silama želi zadržati Cavanija, on razmišlja o povratku u Južnu Ameriku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 13:45

Za četiri europska kluba odigrao je gotovo 600 utakmicu i zabio više od 350 golova. Ta brojka dovoljno nam govori o kakvoj se igračini radi.

Kad god dobije priliku za igru, Edinson Cavani para protivničke mreže. U to su se sinoć najbolje mogli uvjeriti nogometaši Rome, kojima je dvaput zabio i isto toliko puta asistirao. Pokazuje se kao važna karika trenera Ole Gunnara Solskjæra, ali isti mu zadaje i glavobolju, jer 34-godišnjem Urugvajcu krajem sezone istječe ugovor.

Iako se prije nešto više od mjesec dana pisalo kako će iduće sezone braniti boje Boca Juniorsa, čini se kako konačni dogovor još uvijek nije pao, jer ga uprava Uniteda svim silama pokušava zadržati na Old Traffordu.

Kako pišu engleski mediji, svi u klubu žele da Cavani ostane dio kluba, a to vrijedi za norveškog trenera.

„Cavani zna što mislim i osjećam prema njemu i upoznat je s činjenicom da ga želim u klubu i sljedeće sezone. Rekao sam mu da je Old Trafford sasvim drugačije mjesto s navijačima i volio bih da to doživi. Dajem sve od sebe da ga zadržim ovdje i nadam se da će i dalje nositi crveni dres Manchester Uniteda“, rekao je Solskjær nakon sinoćnje utakmice.

Cavani, čini se, još uvijek nije donio konačnu odluku o nastavku karijere, samo je ukratko odgovorio kako će prvo popričati s obitelji, a nakon toga obavijestiti javnost o svojoj budućnosti.

Upravo u obitelji i leži najviše toga, jer se Cavani želi vratiti u Južnu Ameriku, točnije Argentinu, kako bi bio što bliže rodnom gradu. Štoviše, kako su pisali argentinski mediji, bio se spreman odreći dobrog dijela zarade, jer bi u Boci Juniors u tri godine zaradio onoliko kolika mu je godišnja plaća u Engleskoj. Također, Cavaniju je velika želja igrati i osvojiti Copu Libertadores i to je još jedan razlog za povratak na južnoamerički kontinent.

Može li ga uprava Uniteda odgovoriti od prvotnih planova tek ćemo vidjeti, no zanimljivo je primijetiti da Solskjæru uglavnom služi kao joker s klupe. Unatoč godinama, Cavani se s tim ne zadovoljava, što je i logično, jer gdje god je igrao bio je i prva špica.

Crvenim vragovima pridružio se u listopadu prošle godine iz PSG-a, gdje je ostavio veliki trag postavši najbolji klupski strijelac, a ništa manje efikasan nije bio ni u Napulju. Napoli ga je, pak, doveo iz Palermo prije točno 10 godina. Za ta četiri europska kluba odigrao je gotovo 600 utakmicu i zabio više od 350 golova. Ta brojka dovoljno nam govori o kakvoj se igračini radi.


Tagovi

Edinson CavaniManchester UnitedBoca JuniorsOle Gunnar Solskjaer

Ostale Vijesti