MICHAEL REGAN/Action images
MICHAEL REGAN/Action images

U Europi je zabio gotovo 350 golova, a na kraju sezone seli na najluđi stadion na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 19:54

Edinson Cavani vraća se u Južnu Ameriku, iz koje je svojevremeno i krenuo u europsku avanturu. Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Boce Juniorsa

Nakon što je gotovo 15 godina tresao mreže diljem Europe, Edinson Cavani vraća se u Južnu Ameriku, iz koje je svojevremeno i krenuo u europsku avanturu. Istina, ne vraća se u rodni Urugvaj, već u susjednu Argentinu, gdje bi od sljedeće sezone trebao nositi dres Boce Juniorsa.

Tako barem tvrde mediji bliski klubu, dodajući da će Cavani za Bocu potpisati na tri godine. Pritom će prihvatiti znatno manji ugovor nego što ga ima trenutno u Manchesteru, točnije u tri godine trebao bi zaraditi isto koliko bi zaradio u Engleskoj za jednu.

Jedan od motiva povratka 34-godišnjeg napadača je blizina rodnog grada, koji je od Buenos Airesa udaljen otprilike pet sati, no i želja za osvajanjem Cope Libertadores, koja je san svakog nogometaša u Južnoj Americi. Upravo zbog toga Cavani je od buduće upravo zatražio da još malo pojača kadar za narednu sezonu.

U međuvremenu, Urugvajac brani boje Crvenih vragova, u čijem se dresu nije naigrao. U 18 nastupa u Premier ligi zabio je šest golova i dodao dvije asistencije. Ugovor s Manchesterom veže ga do kraja sezone, a pridružio mu se u listopadu prošle godine iz PSG-a.

Tamo je ostavio veliki trag postavši najbolji klupski strijelac, a ništa manje efikasan nije bio ni u Napulju. Napoli ga je, pak, doveo iz Palermo prije točno 10 godina. Za ta četiri europska kluba odigrao je ukupno 581 utakmicu i zabio pomalo nevjerojatnih 348 golova.



Tagovi

Edinson CavaniBoca Juniors

Ostale Vijesti