REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

UEFA zabranila dolazak u Maksimir grčkim navijačima, a uđe li Dinamo u finale, moguć je premještaj te utakmice u Poljsku!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 17:39

Atena je domaćin finala Konferencijske lige 2024., a Wrocław 2025.

Na prvu utakmicu Dinama i PAOK-a idući četvrtak u Maksimiru (21 sat) neće smjeti navijači gostiju, odlučila je Uefa i potvrdila ono što se moglo predvidjeti nakon što su kuglice na ždrijebu osmine finala Konferencijske lige prošli petak u Nyonu spojile hrvatskog prvaka sa solunskim klubom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

PAOK će tako imati uvjete kakve će Dinamo imati u Grčkoj sedam dana kasnije i kakve, barem na papiru, ima cijele sezone nakon nemilih događaja u Ateni uoči utakmice AEK-a i Modrih početkom kolovoza prošle godine, kad je poginuo pristalica atenskog kluba Michalis Katsouris.

Podsjećamo, uoči posljednje i jedine utakmice ovih dvaju klubova 14. prosinca 2010. nekoliko desetaka huligana kamenovalo je u Novom Zagrebu autobus pod policijskom pratnjom s 40-ak ljudi, većinom VIP gostiju PAOK-a. Razbili su prozore i u autobus ubacili baklje pa je došlo do požara. Policija je tada uhitila nekolicinu izgrednika, a neki članovi delegacije sami su iskakali kroz prozor gorućeg autobusa. 

I tada je prodaja ulaznica grčkim navijačima bila zabranjena.

Dinamo će do kraja sezone u Europi biti bez navijača na gostovanjima, ali zabrana ne vrijedi oko podrške u finalu dogura li Dinamo do te faze natjecanja. Za trofej će se igrati upravo na stadionu AEK-a 29. svibnja i ulazak Plavih u finale značio bi nove organizacijske muke za Grke i Uefu. O tome će u Nyonu odlučivati ako Dinamo izbori finale, ali moguće je da se odredi neki drugi stadion kao domaćin, a moguća je, primjerice, zamjena domaćinstva gradova koji su određeni za finale Konferencijske lige 2024. i 2025., Atene i Wrocława. Dakle, kad bi Jakirovićeva momčad ušla u finale, moguć bi bio finale u Poljskoj, na Miejski stadionu u Wrocławu gdje svoje domaće utakmice igra Śląsk, a finale 2025. Preuzela bi Atena, odnosno AEK. No, o tom potom, sve je ovo još na dugom štapu. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska ligaAEK AtenaSlask Wroclaw

Ostale Vijesti