Reuters
Reuters

UEFA suspendirala Mourinha pa dobro 'oplela' i Romu po džepu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.06.23. | 17:43

Budući da je njegova momčad izgubila na jedanaesterce, Mourinho je Taylora nazvao pogrdnim imenom

UEFA je Joséa Mourinha suspendirala na četiri utakmice nakon onoga što je učinio u porazu Rome u finalu Europske lige protiv Seville. Podsjetimo, Mourinho se bijesno suočio sa sucem Anthonyjem Taylorom na parkiralištu u budimpeštanskoj Puskas Areni i nazvao ga 'jebenom sramotom'. Suspenzija znači da će Mourinho propustiti četiri utakmice grupne faze Europske lige sljedeće sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

UEFA -ino priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Suspendirati trenera AS Rome, Joséa Mourinha, za sljedeće četiri (4) utakmice UEFA klupskih natjecanja na kojima bi inače bio prisutan, zbog obraćanja uvredljivim riječima službenoj osobi utakmice.

UEFA-ino kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo donijelo je sljedeće odluke koje bi utjecale na posjećenost navijača na utakmicama UEFA-e:

Utakmica: Sevilla FC - AS Roma, odigrana 31. svibnja 2023. u Budimpešti, Mađarska (finale UEFA Europske lige 2023.)

- Kazniti AS Romu s 50.000 eura i zabraniti AS Romi da prodaje ulaznice svojim gostujućim navijačima za sljedeću (1) utakmicu UEFA natjecanja, zbog paljenja vatrometa, bacanja predmeta, nanošenja štete i smetanja publici.

- Kazniti Romu s 5000 eura zbog nedoličnog ponašanja momčadi.

- Naložiti AS Romi da se u roku od 30 dana obrati Mađarskom nogometnom savezu radi likvidacije štete koju su prouzročili njihovi navijači, odnosno za polomljene kante, kutije za papir, čaše, čepove na kablovima i dva polomljena sjedala.

(eg)


Tagovi

Jose MourinhoRomaEuropska liga

Ostale Vijesti