Pixsell
Pixsell

Udarac za Futsal Dinamo, Tihomir Novak završio na operaciji koljena: "Nadamo se da će se vratiti do Lige prvaka"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 13:40

Novak je Dinamo pojačao pred drugi dio sezone i bio je jedan od najzaslužnijih igrača Plavih u pohodu na prvu titulu.

Tihomir Novak primio je loptu u 33. minuti četvrte utakmice finala 1.HMNL, pred sobom je imao ponajboljeg hrvatskog braniča Stjepana Perišića, no, Novak je sjajnim driblingom 'slomio' Perišića i poslao loptu ispod nogu Bilandžića. Dinamo je poveo s 3-0 i pitanje prvaka je bilo riješeno. Taj sjajni pogodak Novaka bio je 103. pogodak Dinama u sezoni i ukupno 1000. u klupskoj povijesti!

Međutim, jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala ikada propustit će pripreme za novu sezonu, a pod velikim upitnikom je i Novakov nastup u Glavnoj rundi Lige prvaka u kojoj će Dinamo svoje protivnike saznati na ždrijebu 5. srpnja, a koja se igra krajem studenom, u hrvatskom prvaku nadaju se u - Zagrebu.

Naime, Novak je u srijedu operirao koljeno s kojim se muči već duže vrijeme. Operirao ga je ortoped Damir Starčević iz bolnice Akromion, inače prvi kapetan Futsal Dinama, još iz sezone 2012./13., kada se klub natjecao u 2.HMNL i kada je bio poznat tek šačici zaljubljenika u futsal i mali nogomet.

"Tihi je danas prvi dan oporavka koji će, nadamo se, proći u najkraćem mogućem roku. Tihomir Novak sigurno će propustiti pripreme za iduću sezonu, kao i uvodna prvenstvena kola, a nadamo se da će biti spreman do početka Glavne runde Lige prvaka u kojoj ćemo protivnike saznati 5. srpnja. Ovim putem Tihi želimo što brži i uspješniji oporavak", objavio je Futsal Dinamo na svojim kanalima.

Da ima problema s koljenom Novak nam je nedavno rekao i u intervjuu za Germanijak:

Koljeno mi zaista je u lošem stanju. Zadnja dva mjeseca praktički nisam odradio niti jedan cijeli trening. Između utakmica sam se u pravilu rehabilitirao. Ali, ta izjava je malo izvučena iz konteksta. Zapravo sam rekao da mi je velika želja još igrati, to želim i volim. Napravit ću sve što je u mojoj moći da se oporavim i budem u stanju igrati. Međutim, ako mi koljeno od početka sezone bude u ovakvom stanju i ne vidi se pomak u rehabilitaciji, onda možda ni nema smisla odigrati cijelu sezonu u takvu stanju. No, ponavljam, vjerujem da ću sanirati ozljedu i da ću biti maksimalno spreman za iduću sezonu i Ligu prvaka“.

Tihomir Novak je za hrvatskog prvaka bitan ne samo zbog svoje kvalitete i iskustva već i mirnoće i samopouzdanja koje prenosi na ostatak Dinamove inače prilično mlade momčadi.

Novak je u 16 utakmica za Plave u prošloj sezoni zabio pet pogodaka uz osam asistencija. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalfutsal1. HMNLprvenstvo hrvatske u futsaluTihomir NovakFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti