U Rijeci zabrinuti, Burić optimist, a Tudor kaže: Bilo je i boljih opcija od Lokomotive

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.06.15. | 18:57

Rijeka je, po svemu sudeći, prošla najgore. Za očekivati je kako će im protivnik biti škotski Aberdeen, momčad koja je četiri puta bila prvak države, a 1983. su osvojili Kup pobjednika kupova i Superkup Europe.

U prošloj sezoni Aberdeen je bio drugi u škotskom Premiershipu sa 17 bodova zaostatka za Celticom, ali i 10 viška od trećeg Ivernessa.

Sigurno da je moglo i bolje, ali i prošle godine nismo sjajno prošli s Ferencvarosom pa smo ih nadigrali. Aberdeen je klub s velikom tradicijom, škotska liga je jaka liga... Govorim o njima jer pretpostavljam da su izgledniji suparnik iako ne želim otpisati Skhendiju, trećeplasiranu momčad prvenstva pa sigurno imaju kvalitetu. S kim god da igramo mi idemo po prolazak, to nam je cilj i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti“, komentirao je ždrijeb Vedran Jugović za klupske internetske stranice.

> Hajduku Estonci, Riječanima Škoti ili Makedonci, Lokomotivi Velšani, pa onda Tudorov PAOK!

Hajduk ima, barem na papiru, nešto lakši put. U prvom pretkolu igraju protiv Sillamae Kalev iz Estonije, a u drugom ih čeka dvoboj protiv Vikungura s Islanda ili slovenskog Kopra. Trener Damir Burić je oprezan, ali i optimist.

„Koper smo jako dobro upoznali na zimskim pripremama. Izgubili smo tada od njih, ali to nije realna slika odnosa snaga dviju momčadi danas. O Vikinguru zasad nemamo informacija, ali sigurno da ćemo pratiti njihove utakmice i da ćemo imati sve detalje. U svakom slučaju smatram da smo i prvom, a i u drugom kolu dobili protivnike koje možemo proći“, izjavio je Burić.

Lokomotiva svoj europski debi igra ima protiv Broughtona iz Walesa.

Nadam se da ćemi se prve dvije utakmice s velškim suparnicima uklopiti u pripremni dio sezone, a nadam se i ulasku u drugo pretkolo“, izjavio je za klupsku internetsku stranicu trener Lokomotive Ante Čačić.

A ako prođe u drugo kolo, Čačić će se susresti s Igorom Tudorom, odnosno grčkim PAOK-om kojeg je splitski trener nedavno preuzeo.

Bilo je i boljih opcija u ždrijebu od Lokomotive koju poznajem jako dobro. Oni imaju novog trenera koji se oslanja na mlade i talentirane igrače. Već su neko vrijeme u pripremnom procesu i bit će u boljem stanju od nas, ali bez obzira na to PAOK ima bolje igrače i trebao bi proći dalje. Lokomotiva je sigurno protivnik kojeg trebamo respektirati, ali mi smo favoriti u ovom dvoboju“, komentirao je ždrijeb Tudor.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Vedran JugovićDamir BurićIgor TudorAnte ČačićPAOK

Ostale Vijesti