Reuters
Reuters

U predvečerje četvrtfinala LP: Pobjedom protiv Milana, Napoli stavlja polovicu druge ruke na Scudetto (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 10:20

Prije godinu dana Milan je na Armandu Maradoni upisao ključnu pobjedu, sada bi Napoliju mogao predati naslov.

Prije nekakvih 13 mjeseci, 6. ožujka prošle godine, Olivier Giroud zabio je jedini pogodak na utakmici između Napolija i Milana u Napulju. Tom pobjedom označen je početak fuzriozne Milanove završnice prvenstva u kojoj su Rossoneri upisali devet pobjeda i dva remija, primivši pritom svega dva pogotka. Milan je na bivšem San Paolu, a današnjem Diegu Armandi Maradoni upisao možda i ključnu pobjedu prema prvom Scudettu nakon 11 godina čekanja.

Nekakvih 13 mjeseci kasnije, 2. travnja 2023., ove dvije momčadi ponovno se susreću na istom poprištu, samo što Napoli današnjim trijumfom može praktički staviti i polovicu druge kruge na treći Scudetto u povijesti, prvi nakon 1990. godine. Napoli bi današnjom pobjedom, 10 kola prije kraja, zadržao najmanje 19 bodova prednosti pred drugoplasiranim Lazijem, a u slučaju kiksa Nebeskoplavih u Monzi, mogao bi otići i na 20+ bodova prednosti.

No, Milan neće samo tako 'predati' titulu Napolitancima, jer Rossonerima opasno visi Liga prvaka. Atalanta je stigla na bod zaostatka, Juventus je na -4, a Roma bi danas mogla i izbaciti Milan iz top 4, ako Piolijeva momačd ne pobijedi, a Mourinhova na Olimpicu svlada pretposljednju Sampdoriju.

Ova utakmica značajna je za obje momčadi budući da za 10 dana na San Siru igraju prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Tko večeras uzme puni plijen taj će susret dočekati s većim samopouzdanjem i moralnom prednosti. Kada bi Napoli pobjegao Milanu na +26, bilo bi apolutno neprijeporno tko je bolja momčad. No, pobjeda Milana uvela bi strah i nesigurnost u redove Spalettijeve družine.

Bit će interesantno i ispratiti duel dva superstara koji ordiniraju na lijevim stranama napada obje ekipe. Na jednoj strani 22-godišnji Gruzijac Hviča Kvarachelija ove je sezone zabio 14 pogodaka uz 16 asistencija, a na drugoj 23-godišnjem Portugalacu Leau fali još gol da ostvari double-double učinak (devet golova i 10 asista).

Luciano Spaletti danas neće moći računati na prvog topnika lige Victora Osimhena koji je pretrpio ozljedu igrajući za reprezentaciju Nigerije, a od Ante Rebića očekuje se da dvoboj započne na klupi za pričuve. (nr)

Moguće postave

Napoli (4-3-3)

Milan (4-2-3-1)




Tagovi

Serie AMilanNapoli

Ostale Vijesti