U iščekivanju ždrijeba i potvrde imenovanja, Dalić kroji planove za budućnost

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.10.17. | 20:32

Izbornik, koji čeka potvrdu ustoličenja, gostovao je na HNTV-u.

Zlatko Dalić uspješno je odveo Hrvatsku u dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Doveden je kao ekspresno rješenje nakon odlaska Ante Čačića i u važnoj utakmici protiv Ukrajine u Kijevu, spasio nas od blamaže.

Sve se brzo dogodilo. Bio je veliki  izazov za nas. Čekala nas je utakmica koju smo morali pobijediti. Napravili smo mali korak prema Rusiji. Bila je to teška utakmica u kojoj smo pokazali karakter i kvalitetu, pogotovo u drugom poluvremenu“, izjavio je u emisiji 'Mali nogometni razgovori' na HNTV-u.

Nije imao mnogo vremena za neke drastične promjene.

Uspio sam obaviti samo razgovore sa njima, pojedinačne i grupne, nije bilo vremena. Kroz razgovor smo došli do najboljeg rješenja za utakmicu. Puno su mi pomogli ljudi oko reprezentacije i skauti“, kazao je Dalić, koji se još malo dotaknuo analize okršaja u Kijevu.

Dogovorili smo se da ćemo prvo poluvrijeme odigrati povučenije, Ukrajinci su igrali pred 70.000 navijača, veliki je to elan. Pojačali smo bokove, koncentrirali smo se na Konopljanku i Jarmolenka. No, bilo je i sreće u svemu. Modrića smo gurnuli naprijed i time smo iznenadili Ukrajinu. U drugom poluvremenu smo se otvorili i, eto, pobijedili“. 

Još se jednom osvrnuo na prozivke o tome odakle on na klupi reprezentacije.

Reagirao sam odmah nakon utakmice protiv Ukrajine na pitanje tko sam i čiji sam i više neću. Moj posao je teren, reprezentacija i trening. Zasmetalo me jer se stalno prebrajamo tko je čiji. Već 12 godina radim kao trener, od Varteksa, Rijeke, Slaven Belupa i Albanije do uloge u mladoj reprezentaciji s ovim sada igračima. Radio sam dvije godine u pustinji, nitko nije znao za mene, niti pitao za mene. A onda sam stigao do titule najboljeg trenera u zemlji“.

I sada čeka da ga čelnici HNS-a potvrde i ponude mu produljenje suradnje. Najavljuje se kako bi u ponedjeljak mogla stići ponuda iz Saveza za potpisivanje ugovora do 2020. godine, ali Dalić je u zjavio kako mu ugovor ništa ne znači te kako ga jedino zanima odlazak na Svjetsko prvenstvo.

O tome sam sanjao, a lako ćemo se dogovoriti oko ugovora“, kazao je Dalić, koji nestrpljivo čeka ždrijeb u utorak. On će nam donijeti protivnika u play-offu kvalifikacija i posljednju prepreku na putu do Rusije. Mogući protivnici su nam Irska, Grčka, Švedska i Sjeverna Irska.

Ne želim govoriti koga bih želio jer se ne moramo bojati nikoga ako će nam svi igrači biti zdravi i ako će nam svi biti u formi. Svi oni će igrati onoliko koliko im dopustimo. Grci su možda u najslabija u formi, ali jako su neugodni i čvrsti, jednako kao i Irci, koji su i jedni i drugi fanatični, jaki u skoku. Ali ako mi budemo pravi, nema straha“, poručio je Dalić, koji ima jasnu viziju igre Hrvatske.

Želim da igramo napadački nogomet i imamo posjed lopte, koju ćemo čuvati i nećemo se puno umarati. Želim i da momčad uvijek drži formaciju, iako se pozicije mogu mijenjati ovisno o situaciji jer nisam rob pozicija. Naši igrači dolaze iz vrhunskih klubova u kojima svatko zna svoj zadatak, tako mora biti i u reprezentaciji“, jasan je Dalić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godineKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti