REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

U dobrom društvu: Dinamo kuca na vrata velikanima, klupski koeficjent raste

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 08:58

Plavi su sinoć osigurali europsko proljeće, također su poboljšali svoj renking uspjeha u europskim natjecanjima

Kakva večer u Londonu. Malo tko je očekivao da će ošamućeni Dinamo tako brzo skupiti glave i podići momčadski duh do razine koju su sinoć pokazali u Londonu. Vrijedna 1:0 pobjeda na krilima Mislava Oršića donijela je Dinamu europsko proljeće u Europa ligi, a usput je i podiglo Dinamov europski koeficjent, vrijednu brojku koja ponekad može usmjeriti pitanje prolaska u nekom zahtjevnom ždrijebu. Naime, zbog tog koeficjenta Dinamo iz sezone u sezonu igra kvalifikacije kao nositelj, a s novom brojkom (49.500). Plavi su dodatno skočili na ovom popisu.

Kako navodi Tomislav Globan s EFZG-a, Dinamo je s jučerašnjom pobjedom skočio na 31. mjesto najuspješnijih klubova u Europi u posljednjih pet godina. Koliko je to značajan uspjeh najbolje se vidi po popisu klubova koje su Plavi ostavili ispod sebe. Manji koeficjent ima jedan Zenit, Dinamo Kiev, Valencia i Kopenhagen, sve redom redoviti sudionici europskih natjecanja. Posebno je impresivno vidjeti Zenit ispod zagrebačke momčadi, Rusi su zbilja jaki i ozbiljni takmac već dugi niz godina.

Iako su vodeće ekipe nedostižne, Plavima malo fali da se približe i prestignu jedan Lazio ili Bayer Leverkusen. Razlika nije nepremositva, dapače. Ako je Dinamo srušio West Ham i tako preskočio prašku Slaviju i Eintracht, tko zna što će se dogoditi ako Plavima ždrijeb u ponedjeljak donese atraktivnog protivnika.

Eventualna pobjeda bi donijela jako puno bodova


Tagovi

Dinamo ZagrebEintracht FrankfurtSlavia PragTomislav Globan

Ostale Vijesti