Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Turci tvrde: Fener i Galatasaray kreću po Brunu Petkovića! A Dinamo mu sprema novi ugovor?

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 29.01.23. | 12:30

Ante Čačić je uporan u tvrdnji da od ključnih igrača ove zime može otići još samo Livaković. Stoga nije realno očekivati Petkovićev transfer, a kako mu aktualni ugovor istječe iduće godine, u Maksimiru su počeli razgovore sa svojim napadačem

Bruno Petković još se oporavlja od ozljede koju je zaradio u onom besmislenom susretu s Bravom u 'generalki' za nastavak prvenstva. Počeo je trenirati, nije bio spreman za utakmicu s Lokomotivom, mogao bi biti na raspolaganju za dvoboj u Koprivnici u subotu. Vidjelo se i protiv 'lokosa' koliko Petković nedostaje Dinamu, zapravo, nedostaje Modrima učinak napadača. Josip Drmić iz nekog je razloga potpuno izvan igre, Mahir Emreli, sve se više čini, nije 'taj'. Modre su protiv Lokomotive u napadu držali Špikić, Baturina i Ristovski, dobru partiju pružio je Ivanušec, a gredu je pogodio Ljubičić, koji, inače, nije odigrao veliku utakmicu, štoviše. Ante Čačić, vjerujemo, jedva čeka Petkovićev povratak, bez obzira u kakvoj formi bio, Petković je uvijek igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu.

Inače, Bruno je jedan od onih za koje se stalno priča da bi mogli napustiti Maksimir, pogotovo nakon Mundijala i onog gola Brazilu. Zadnjih dana turski mediji donijeli su informaciju da bi se dva istanbulska velikana, Fenerbahče i Galtasaray mogli 'potući' za Petkovića. Iako turski mediji, više nego drugi, u potrazi za senzacijama često znaju pretjerati, prenijet ćemo vijest, jer bi mogla imati podlogu. Kažu da je Galatasaray u potrazi za napadačem, koji će uskočiti umjesto Harisa Seferovića, koji neće ostati u Istanbulu, da je Petković opcija koju u klubu razmatraju, da mu je prednost iskustvo te da je u Kataru skrenuo pozornost na sebe. Turci prenose da mu je cijena oko 10 milijuna eura, ali da bi Dinamo pristao i na manji iznos, ako se uđe u pregovore. No, navodno je u potrazi za napadačem i Fenerbahce, a Petković na popisu potencijalnih pojačanja i toga kluba i da bismo idućih dana mogli gledati dvoboj velikih rivala za Dinamova napadača. Koliko u tome doista ima istine vidjet ćemo u završnici prijelaznog roka koji u Turskoj traje do 9.veljače.

Kako će se, dođe li konkretna ponuda, postaviti Dinamo? Iako u Maksimiru ranije načelno nisu bili protiv prodaje Petkovića, odnosno, on je bio jedan od onih koje će pustiti ako se dođe ponuda i ako želi otići, u ovom trenutku ne čini se realnim da ga Modri puste. Upravo zbog onoga što smo napisali na početku, Petković je trenutno glavni, gotovo i jedini, Dinamov napadač. Ode li on, Čačić bi ostao samo na Drmiću i Emreliju, ili bi u završnici 'mercata' maksimirski klub morao dovesti neko pojačanje. Povratak Sandra Kulenovića iz Lokomotive, kako sad stvari stoje, nije opcija, Ante Čačić nije zagrijan za taj manevar. A i jasno je Čačić nekoliko puta rekao:

"Kazao sam da samo Livaković može otići, ništa se nije promijenilo u zadnjih 10-ak dana.", ponovio je Čačić i nakon Lokomotive na pitanje o situaciji s Ademijem. Koja se, očito, može preslikati i na Petkovića. Njegov odlazak u ovom trenutku bio bi veliki hendikep za momčad. Prema našim infromacijama Petković je neki dan sa svojim mendažerom Ivanom Cvjetkovićem bio u klubu, a kad igrač dođe s menadžerom jasno je da je tema razgovora igračeva budućnost. Pa tako možemo zaključiti da su počeli i razgovori oko Petkovićeve budućnosti u Dinamu. Jedna od opcija jest odlazak, ako ne sad, onda na ljeto, ali kako čujemo, u Maksimiru razmišljaju i o novom ugovoru za svog napadača. Jer, Petković je jedan od onih kojima ugovor istječe u ljeto 2024., što znači da će u lipnju ući u zadnju godinu ugovora. A to su uvijek situacije u kojima se podvlači crta, u kojima se razgovara o novom ugovoru ili se priprema teren za odlazak. Kako Ante Čačić ne odustaje od svoje odluke da samo Livaković može otići do kraja ovog prijelaznog roka, logičnjije je očekivati da se priča oko Petkovićeva transfera zakuha na ljeto. Iako mu Dinamo sprema novi ugovor, kao, uostalom, i Arijanu Ademiju.

Stoga se u ovom trenutku priče o borbi dva turska velikana za Petkovića čine pretjeranima i uzaludnima, ostane li Čačić i bez njega, bio bi Dinamo u problemu do kraja sezone. Izglednijim se čini da će Petkoviću stići ponuda s klupskog e-maila, ponuda za novi ugovor. Pa će se tek potom pričati o mogućem, ljetnom transferu. Premda, s obzirom kakvi se sve preokreti događaju u Maksimiru zadnjih mjeseci, za konačan zaključak ipak treba pričekati kraj prijelaznog roka.



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićFenerbahçeGalatasarayAnte Čačić

Ostale Vijesti