Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Najbolji Dinamov igrač: "Ovaj dres je težak, pritisak velik, ali doći ćemo mi do cilja"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 09:30

Neopisivo je zabiti u Maksimiru pred Sjeverom, hvala svima koji su došli na utakmicu po ovoj hladnoći, rekao je Stefan Ristovski

Ako se iz prve dvije Dinamove utakmice ovog proljeća, koje su bilo potpuno različite, može izvući jedan zajednički zaključak onda on glasi: Stefan Ristovski najbolji je Dinamov igrač na startu drugog dijela sezone. I u onih 0:0 protiv Gorice bio je jedan od rijetkih koji su zaslužili pozitivnu ocjenu, iz nekog razloga Ante Čačić izvadio ga je iz igre ranije. A onda je protiv Lokomotive zaslužio naslov igrača utakmice, zabio je pogodak poput pravog golgetera, a odigrao je važnu ulogu i kod drugog gola. Lucidno je proigrao Špikića i izbacio iz igre dobar dio Lokomotivine obrane, Špikić je potom asistirao Baturini i Dinamo je imao 2:0. Jest da je poslije Lokomotiva prijetila izjednačenjem, ali ipak je taj gol odlučio pobjednika.

"Čestitam momcima na pobjedi do koje smo došli strpljivom igrom, dominirali smo većim dijelom utkamice. Lokomotiva je opet bila težak protivnik, kao i uvijek, pogotovo na ovako dobrom terenu kao što je Maksimir.", kazao je Ristovski nakon utakmice.

Inače bio mu je to tek drugi pogodak u Dinamovom dresu, prvi je zabio Istri 1961 u Puli, kad je u samoj završnici zabio na praznu mrežu. Ovaj je gol ipak poseban, prvi pred maksimirskom publikom.

"Ne zabijam puno, a neopisiv je osjećaj zabiti pred Sjeverom, pred svojim navijačima. Hvala još jednom svima koji su došli na utakmicu po ovakvim uvjetima, po hladnoći, bili su nam velika podrška. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i siguran sam da ćemo doći do cilja."

Hoće li ova pobjeda vratiti u Maksimir taj pobjednički duh, koji je izostao u prvoj utakmici protiv Gorice?

"Kako ne, mislim da će se sad to zakotrljati. Znate, svaki je protivnik vrlo težak, Dinamo je svima motiv. Igrao sam protiv Dinama i znam kako se osjećaju naši protivnici kad istrče protiv Dinama.".

Onda je, za kraj, poručio:

"Dinamov je dres izuzetno težak, pritisak je velik, ali moramo biti strpljivi i ići iz utakmice u utakmicu. Imamo sad vremena odmoriti se za sljedeću utakmicu, znamo koji su naši ciljevi i vjerujem da ćemo ih ispuniti."



Tagovi

Stefan RistovskiGNK DinamoNK LokomotivaAnte Čačić

Ostale Vijesti