Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Čačić:"Ademija ne bismo pustili ni za kakvu ponudu", Čabraja: "U prvom smo dijelu bili sretni, u drugom smo dominirali!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 19:42

Rekao sam prije 10 dana da može otići još samo Livaković, to se nije promijenilo, poručio je Dinamov trener nakon pobjede nad Lokomotivom

Ante Čačić vidio je dva lica svoje momčadi, ali i podvukao da su u ovakvoj utakmici najvažnija bila tri boda. Koja je Dinamo na kraju i osvojio.

"Prava natjecateljska utakmica u kojoj smo odigrali odličnih 65 minuta. Nedotajala nam je još koja lopta u mreži da riješimo susret. Lokomotiva je bila dobra, u drugom dijelu bolja, Livaković je spriječio izjednačenje. Pivarić je zabio prekrasan gol, koji im je dao krila, mogli smo to ranije prelomiti, ali takav je nogomet. Imali su još šansi, stajali smo daleko od igrača, na kraju osvojili smo tri boda, to je bilo najvažnije, to nam je bio cilj.", kazao je Dinamov trener.

Ostao je Čačić bez Mišića, koji je dobio dva žuta kartona.

"Nisam vidio tu situaciju, ali sudac je bio blizu, treba mu vjerovati. Mišić je zakasnio u startu. Sad imamo sedam, osam dana da pronađemo način kako ćemo ga zamijeniti."

Možda je sad vrijeme za Ljubičića u veznom redu, a Bočkaja na boku?

"Vidjet ćemo, ne znam je li vrijeme za probu. Tu je poziicju igrao i Ademi."

Kad smo već kod Ademija, što se točno događalo proteklog tjedna oko kapetana, koja je istina Ante Čačića o njegovoj želji za odlaskom i Dinamovom odbijanju ponude.

"Bio sam jasan prije 10 dana, rekao sam da može otići samo Livaković. I to se nije promijenilo. Ne radi se samo o konkretnoj ponudi, bez obzira kakve bile ponude, ne možemo pustiti kapetana kojega držimo neophodnim u ovoj situaciji.", zaključio je Čačić.

Silvijo Čabraja, Lokomotivin trener bio je realan. Nezadovoljan, potpiuno, igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu, ali prezadovoljan onime što su igrači pokazali u nastavku:

"Prvo poluvrijeme nismo bili dobri, imali smo dosta sreće da nije bila već razlika. Nakon što smo analizirali i napravili tri zamjene, djelovali smo u nastavku puno bolje. Nažalost, dječja greška koštala nas je drugog gola, provukli su se i zabili nam za 2:0. Teško se vratiti u utakmicu nakon 2:0. Pivarić zabio prekrasan gol, imali smo još šansi, dominirali smo tijekom drugog dijela kao Dinamo u prvom poluvremenu."

Opet je Lokomotiva imala puno mladih igrača u sastavu?

"Stalno naglašavam, mi smo klub koji stvara mlade igrače i tu djecu učimo. Ne libim se staviti mlade igrače, Matić, Krivak, Šotiček..., nemamo starijih igrača, to je naš roster i vjerujemo da ćemo kroz određeno vrijeme biti bolji. Vidjeli ste i Stojkovića, koji je u drugom dijelu dominirao, on je 2003. godište trebalo mu je vremena da dođe na tu razinu, tako će i ostali s vremenom biti bolji."

Otkrio je i novosti oko oporavka Kačavende.

"Kačavenda već trenira s nama, on je na 90 posto, ali nećemo ga forsirati. Mislim da bi za 20-ak dana mogao bi konkurirati za momčad.", zaključio je Čabraja.



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaAnte ČačićSilvijo ČabrajaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti