Reuters
Reuters

Tudor slavio na teškom gostovanju unatoč crvenom kartonu i skrivljenom penalu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 21:09

Odigrane su tri utakmice francuske Ligue 1

Momčad Igora Tudora Olympique Marseille svladala je Montpellier u gostima s 2:1 i tako učvrstila treće mjesto ljestvice, dok je Montpellier ostao 14. sa 17 osvojenih bodova. Sva tri pogotka pala su u nastavku utakmice, a Tudorova momčad posebno je impresivna bila u prvih 16 minuta nastavka kada je prvo Tavares zabio za 1:0, a postom je Esteve poslao loptu u vlastitu mrežu i tako udvostručio prednost momčadi s juga Francuske.

Strijelac prvog pogotka Tavares u 87. je pocrvenio zbog grubog faula, a tri minute kasnije Pau Lopez skrivio je kazneni udarac kojeg je realizirao Teji Savannier. Ipak, neopreznost Tudorovih igrača nije koštalo Marseille pobjede. Do kraja je ostalo premalo vremena za potpuni povratak Montpellierea.

U ranijim utakmicama favorizirani Lille ostao je bez očekivana tri domaća boda u susretu 17. kola francuske Ligue 1, nogometaši Reimsa su osvojili bod na tom gostovanju odigravši 1:1.

Kanađanin Jonathan David doveo je Lille u vodstvo u 32. minuti, ali je u 79. izjednačio Cajuste udarcem s 15 metara. Do kraja je Lille pokušati vratiti vodstvo i ugrabiti tri boda, ali je Reims izdržao sve domaće nalete.

Lille je ostao sedmi, dok je na 11. mjestu ljestvice i dalje Reims koji je remizirao već deveti put u sezoni.

Troyes je u gostima svladao s 3:2 Strasbourg koji je i dalje bez domaće pobjede u sezoni. Strasbourg je dosad pred svojim navijačima upisao pet neodlučenih rezultata i četiri poraza.

Cijelo vrijeme je Strasbourg ovog ponedjeljka bio u rezultatskom minusu. U 16. i 20. minuti Ripart i Rony Lopes su pogađali za 2-0 Troyesa, premda se domaćin potom vratio u igru golovima na kraju prvog i početkom drugog dijela. Diallo je u 41. smanjio na 1-2, a Doukoure u 54. postigao gol za 2-2. No, u 78. minuti Chavalerin je opet vratio Troyes u vodstvu te je zabio ključni pogodak za slavlje svoje momčadi.

Troyes se popeo na 13. mjesto ljestvice, dok je Strasbourg ostao pretposljednji. (Hina, rv)



Tagovi

Ligue 1MarseilleOlympique MarseilleIgor Tudor

Ostale Vijesti