REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Tudor: „Poklon kojem sam se nadao, hvala mojim igračima“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 08:32

Splitski strateg proslavio je 45. rođendan 3:1 slavljem protiv Troyesa, a Marseille se s ova tri boda vratio na treće mjesto.

"Ovo je bio poklon kojem sam se nadao, hvala mojim igračima. Mogli smo zabiti i više golova, a na kraju smo jedan primili. Ali bila je to ozbiljna utakmica s puno prilika za nas. Vitinha je zabio dva gola, donio je svježinu i energiju, nešto što nam svakako treba za budućnost", rekao je Tudor nakon utakmice u kojoj je njegova momčad s 3:1 slavila protiv Troyesa i vratila se na drugo mjesto Ligue 1.

Iako su ga brojni francuski mediji kritizirali protekla dva tjedna zbog čudnog načina ophođenja prema momčadi i napornih treninga zbog koji su se igrači OM-a 'off the record' požalili onima s kojima imaju nekakav odnos, sada se priča okrenula za 180 stupnjeva te je Tudor opet postao netko koga se hvali na sva zvona.

„Chancel Mbemba i Issa Kabore su bili dobri, ukupno gledano je momčad dobro odigrala. Tijekom sezone nismo pobijedili pet puta kod kuće protiv momčadi koje različito stoje na ljestvici. Ovog puta je naš pristup bio dobar, svi su željeli doprinijeti momčadi. Pokazali smo karakter, kvalitetu i želju da napravimo sjajne stvari", zaključio je hrvatski trener.

Iako su mišljenja i dalje podijeljena je li Tudor 'the one' za klupu OM-a, 'hejtera' je svakim danom sve manje. Naime, posljednji put kad je Marseille nakon 31. kola u Ligue 1 imao više bodova na kontu bilo je u sezoni 98./99. Tada je, pod vodstvom Rollanda Courbisa OM skupio 65 bodova, dok ih sada imaju 63. Taj Marseille predvodili su Andreas Köpke, Robert Pires, Jocelyn Gourvennec, Fabrizio Ravanelli, Christophe Dugarry i brojne druge zvijezde, ali ni tada momčad s Azurne obale nije dogurala do prvog mjesta…

U svakom slučaju, OM je opet na -8 od PSG-a, s tim da ih u sljedećem kolu očekuje neugodno gostovanje na Gerlandu. S druge strane, Mbappe, Messi i ostatak društva gostuju kod fenjeraša Angersa pa tako nije nemoguće da se nakon sljedećeg kola mnoge stvari 'riješe' u Ligue 1. No, Tudor je najopasniji kad ga se otpiše, a iako su Lavovi u dobroj formi, nema sumnje da će on u nedjelju gledati samo – pobjedu.



Tagovi

Igor TudorMarseilleOlympique Marseille

Ostale Vijesti