REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Tudor do pobjede u najbizarnijoj utakmici sezone: Kasniji početak, svađa sa sucima, brzi gol i onda 'šou' vratara Sportinga!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.10.22. | 21:10

Zbog kasnijeg dolaska igrača Sportinga na stadion, početak dvoboja u Marseilleu odgođen je 15 minuta, ali utakmica je kasnila i više, što je naljutilo hrvatskog trenera. A onda je krenulo, Sporting je poveo u 50. sekundi pa je njegov vratar Adan u 23 minute uspio čak triput kiksati, zaradio je i crveni karton, a Marseille je to iskoristio i slavio 4:1

Igor Tudor i Marseille stigli su do prvih bodova i prve pobjede u Ligi prvaka, na Velodromeu je pao lisabonski Sporting (4:1). U sigurno najbizarnijoj utakmice ove sezone! Kao da nije dovoljno što su kulise bile prazne tribine, zbog kazne navijačima Marseillea, početak utakmice Lige prvaka između Marseillea i Sportinga imala je dodatno neobičan početak. Naime, susret je trebao početi u 18:45, ali su igrači Sportinga zbog prometa kasnili na stadion pa je UEFA odgodila utakmicu za 19 sati. Međutim, u to vrijeme u tunelu su pred izlazak na teren bili samo igrači Marseillea, Portugalaca još nije bilo.

A to je naljutilo Igora Tudora, trenera Marseillea, koji je ušao u tunel i počeo protestirati i svađati se sa sucima i odgovornim osobama, tražeči odgovor zašto utakmica ne počinje. Jer, njegovi su igrači i odradili zagrijavanje na vrijeme te će se ohladiti do starta dvoboja. Dok se on svađao, igrači Sportinga su se napokon pojavili, utakmica je počela 22 minute kasnije od prvog termina. I to kako! Sporting je poveo u prvom napadu, Trincao je u 50. sekundi pucao s 20-ak metara s desne strane i pogodio suprotan kut. Možemo samo misliti što je tada pomislio Igor Tudor. A već koju minutu kasnije imao je Sporting veliku priliku za 0:2, ali je vratar Pau Lopez skinuo zicer. Tko bi tada rekao da će utakmica otići u sasvim drugom smjeru i da je bizarnostima tek početak.

Jer, nastavilo se u neobičnom tonu, Marseille je izjednačio u 13. minuti i to tako da je vratar Sportinga Adan želio ispucati loptu, ali pogodio je Alexisa Sancheza, lopta je završila u mreži. Tu je krenuo šou španjolskog vratara. Samo četiri minute kasnije, Adan je opet loše ispucao loptu, u noge igrača Marseillea, akciju je pogotkom završio Harit. Svoju 'večer za pamćenje' Adan je zaključio još jednim gafom. Istrčao je i igrao rukom izvan šesnaesterca, zaradio crveni karton! Činilo se da ne može napraviti još veću glupost, ali nadmašio je sam sebe.

Nije dugo trebalo da Sporting kapitulira i s igračem manje. Na ubačaj iz kornera loše je reagirao pričuvni vratar Israel, najviši je u skoku bio Balerdi i glavom pogodio za 3:1. Potpuni preokret u samo pola sata, bilo je jasno da je utakmica riješena i da je Marseille upisao svoju drugu pobjedu u zadnjih 17 susreta u Ligi prvaka. Bilo je pitanje samo koliko će do kraja zabiti, a zabila je Tudorova momčad još jedan gol. U 85. minuti zabio je Marseille i četvrti pogodak, strijelac je bio Mbemba, a koju minutu kasnije Alexis Sanchez promašio je zicer za 5:1! Dosta je i četiri, nakon svega, sigurno.

Liga prvaka, 3. kolo

Utorak, 4. listopada

Skupina A

Ajax – Napoli 21.00

Liverpool – Rangers 21.00


Skupina B

Porto – B. Leverkusen 21.00

Club Brugge – Atletico 21.00


Skupina C

Bayern – Viktoria Plzen 5:0

Inter – Barcelona 21.00


Skupina D

Marseille – Sporting 4:1

E. Frankfurt – Tottenham 21.00


Srijeda, 5. listopada

Skupina E

RB Salzburg - Dinamo, 18.45

Chelsea - Milan, 21.00

Skupina F

RB Leipzig – Celtic 18.45

Real Madrid – Šahtar 21.00

Skupina G

Manchester City – Copenhagen 21.00

Sevilla – B. Dortmund 21.00

Skupina H

Juventus – Maccabi Haifa 21.00

Benfica – Paris SG 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Olympique MarseilleSporting LisabonIgor TudorLiga prvaka

Ostale Vijesti