Alen Lesički/Germanijak
Alen Lesički/Germanijak

Trofejni trener Dinama novi šef škole Damaca

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.08.22. | 15:11

Dino Julardžija jedini je trener iz sustava Dinama koji je lani osvojio dvostruku krunu

Hrvatska kolonija u saudijskom Damacu dobila je novo ime. Dino Julardžija, trofejni trener nogometne škole Dinama postao je direktor škole Damaca! Uz to će voditi U-19 momčad ovog prvoligaša iz Saudijske Arabije a paralelno s time ostaje trener U-20 reprezentacije Hrvatske. U Arabiju odlazi kao osvajač dvostruke krune s pionirima Dinama. To je ujedno i jedina kategorija iz Maksimira koja je lani uzela oba trofeja.

“Vrijeme je za nove izazove. Mislim da sam se dokazao u školi Dinama, ostavio lijepe rezultate i sada je vrijeme da okrenem novu stranicu”, javio se Julardžija koji već danas kreće put Khamis Mushayje. Iako je suradnja dogovorena prije desetak dana, čekala se viza.


“Prije svega želim zahvaliti Dinamu kao instituciji što sam dobio priliku biti dio tog sustava. Dao sam sve od sebe, stasao kao trener u profesionalnom okruženju i za mene će Dinamo uvijek biti kategorija za sebe. Posebno bih htio spomenuti svoj stožer, od Hrvoja Jukića, Stjepana Likića, trenera vratara Josipa Zekića do analitičara Martina Kolara. Svi mi smo zaslužni za taj uspjeh pionira Dinama. Nakon prošle sezone otvorila mi se prilika da nastavim raditi u Damacu. Raspitao sam se, čuo sve najbolje i nisam puno razmišljao”, priča nam Julardžija koji odlazi u Saudijsku Arabiju kao izbor Krešimira Režića. To je ujedno još jedan dokaz o statusu ovog mladog trenera i njegovoj nesebičnoj pomoći trenerima iz Hrvatske.

“Bio sam s njim tijekom priprema u Sloveniji, sjeli smo za stol i pričali. Tijekom razgovora smo shvatili da dijelimo slične poglede i brzo se dogovorili oko detalja. Svi znamo kako je nogomet u Saudijsko Arabiji u povojima, da se puno ulaže u nogometne škole i smatram kako je ovo veliki izazov za mene”.

Julardžija će se priključiti koloniji Hrvata u tom klubu, među kojima je i Zvonimir Deranja, čuveni centarfor Hajduka a sa sobom vodi Mislava Juričevića koji će se brinuti od kondicijskoj spremi novih naraštaja u Damacovoj školi.

“On je i lani vodio jedno od kategorija. Tu je Režić, njegovi pomoćnici. Antolić i Soudani su dio prve momčadi. Svakako će mi olakšati prilagodbu, ali svjestan sam kako od prvog dana moram krenuti maksimalno i vratiti na ukazano povjerenje”, reći će Julardžija koji u Hrvatskoj ostavlja obitelj i sina Edina.

“Edo je dovoljno odrastao da može bez oca. Lijepo mu se razvija karijera. Da nije imao tu ozljedu lani siguran sam da bi bio standardni prvotimac u HNL-u. Sada je u Gorici, imao je taj crveni karton koji ga je sputao malo ali svaka škola se plaća. Siguran sam da će se dokazati”, završio je novi šef Damacove škole nogometa.


Tagovi

Edin JulardžijaDamacKrešimir RežićEl Arbi Hillel SoudaniDomagoj AntolićGNK Dinamo

Ostale Vijesti