Antonio Bronić/REUTERS
Antonio Bronić/REUTERS

Tri upitnika do kraja polusezone: Što je s KTC-om, kakav je doprinos Emrelija, kad će krenuti Drmić?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 26.09.22. | 12:30

Francuz bi već na zimu mogao biti višak, Azer se uopće nije prilagodio na suigrače i svlačionicu, a od švicarskog napadača očekuje se da zabija više i češće

Dinamo nakon reprezentativne stanke čeka ponovno udarnički ritam. Već sutra (utorak, 27.rujna, 16 sati) Modri gostuju u Jarmini i protiv Borinaca igraju utakmicu 1/16 finale Kupa. Nakon toga čeka ih do kraja polusezone početkm studenoga još 11 utakmica, s time da će dvoboj s Istrom 1961 između dvije utakmice s Red Bullom iz Salzburga po svemu sudeći biti odgođen. Čeka se službena potvrda.

A osim što će Ante Čačić i igrači i dalje hvatati bodove, povećanje prednosti u HNL-u i europsko proljeće u Ligi prvaka, čekamo i odgovore na još neka otvorena pitanja, koja malo i remete savršenu sliku ukupnog stanja svlačionice. Tri su igrača u fokusu, to je trojac koji kod Čačića, svaki iz svog razloga, nema neki VIP status, a do kraja polusezone treba rasvjetliti njihove pozicije. Ovako ili onako.

(28.0) Borinci (12.0) Dinamo (1.03)

Prvi je Kevin Theophile-Catherine. Francuski stoper potpuno je pao u drugi plan, ali, nije to uopće neočekivano. Štoviše, najavili smo takav slijed, jer, u zadnjoj je godini ugovora, s malim ili nikakvim izgledima da ga još jednom produlji. Već ranije bilo je očito da ga Čačić baš ne šmeka, čak i bez te priče oko ugovora, a onda je još i mjesec dana vukao ozljedu. I, dodatno izgubio poziciju. Odigrao je, doduše, nedavno 90 minuta protiv Gorice, ali protiv Lokomotive opet nije igrao, minutažu ne dobiva ni u Ligi prvaka. Ukupno dosad 254 minute ove sezone. Dakle, do kraja polusezone očekuje se i konačno rješenje tog njegovog statusa. Raskid ugovora već na zimu i odlazak, ili će biit uporan, čekati zadnji euro od bogatog ugovora i još više padati u hijerarhiji? Jasno je da u Maksimiru ne bi imali ništa protiv ove prve opcije, da još nešto i uštede na KTC-u, ali poznat je kao težak pregovarač. Postoji i treća opcija, da Theophile produilji ugovor, ali po mnogo, mnogo nižim uvjetima i ta se opcija čini najmanje realnom. U svakom slučaju, kod Čačića igrački ne kotira najbolje, možda je baš utakmica u Jarmini jedna od rijetkih prilika u kojima ćemo ga još vidjeti. Ako i tamo, jer tu su i Perić, Lauritsen i Dilaver.

Drugi je upitnik Mahir Emreli. Azerbajdžanski reprezentativac u Maksimiru djeluje poput kakvog prolaznika, ponekad i zaboravimo da je uopće ovdje. Samo 173 minute ove sezone i jedan pogodak, daleko je od ozbiljnog doprinosa. Čačić ga je početkom sezone ciljao kao špicu, iako može igrati i krilo, međutim, ni na jednoj od tih pozicija Emreli se nije nametnuo. A k tome je već i nekoliko puta, otkad je u Dinamu, bio ozlijeđen, dojam je i da se nije još u potpunosti prilagodio na Dinamovu svlačionicu i suigrače. Kao ni oni na njega. Pitanje je koliko će uopće dobiti prilika do kraja polusezone, jer Petković i Drmić su ispred njega u vrhu napada, Špikić na desnom krilu, a kad se vrati i Menalo mogao izgubiti još jedno mjesto na toj 'ljestvici'. I dalje je Azer velika enigma, a vrijeme ide, već je trebao pokazati više. Ako vrijedi više.

(28.0) Borinci (12.0) Dinamo (1.03)

Dolazimo do Josipa Drmića, trećeg upitnika ove priče. Ono što se svakako očekuje u narednih mjesec i pol dana jest da i on proigra i počne zabijati onako kako zna. U serijama, više i češće nego dosad. Postigao je pogodak Bodo/Glimtu za 3:1, jedan od najvažnijih golova sezone, vrijedan Lige prvaka. Međutim, tu je stao. A u HNL-u stoji još od 23.srpnja kad je zabio Slavenu Belupu i krenuo u prvenstvo s tri gola u dvije utakmice. Naravno, sigurno mu nije drago što je uglavnom pričuva,.ulazi s klupe, jer Petković je u prednosti, no, ne može se reći da ne dobiva prilike. U HNL-u pogotovo, igrao je u svakoj utakmici, u nekima više, u nekima manje, ali od pogodaka je daleko. Protiv Lokomotive ljutio se i na Oršića kad mu nije dodao loptu, često je gestikulirao, što je dokaz da je i sam svjestan predugog golgeterskog posta, već je i malo nervozan. Jer, napadači su takvi, na životu ih drži statistika. Drmić nije reprezentativac Švicarske, stanku provodi u Zagrebu i u Jarmini će imati pravu priliku za 'otvaranje pipe'. Sigurno se očekuju bolje brojke do studenoga, nije zaboravio zabijati, Dinamu trebaju njegovi golovi.

Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala

Utorak, 27. rujna

Borinci – Dinamo, 16.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićJosip DrmićMahir EmreliKevin Theophile-Catherine

Ostale Vijesti