Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Trener Astane uoči Dinama: "Za pobjedu nam trebaju samo četiri stvari..."

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 09:30

Strateg kazahstanskog prvaka optimističan je prije četvrtog sraza s Dinamom ove sezone

Dinamo poslijepodne (16.30 sati, Arenasport 1) u Kazahstanu igra odlučujuću utakmicu svoje europske sezone. Modrima treba pobjeda protiv Astane da bi u zadnjem kolu protiv Ballkanija sam odlučivao o svojoj sudbin i prolasku skupine. Dinamo je ove sezone već triput pobijedio Astanu, uz ukupnu gol-razliku 11-1, no sve to neće značiti ništa, ako ne pobijedi i danas.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Astani, jasno, vjeruju da će ovog puta biti uspješniji, da Dinamo ne može četiri puta u jednoj sezoni 'prodati istu foru', a trener Grigorij Babajan tvrdi da su i njegovi igrači poptuno spremni za dvoboj s momčadi Sergeja Jakirovića.

"Analizirali smo i gledali sve utakmice u kojima su oni potpuno dominirali. Želim se koncentrirati na našu igru, u kojoj moramo imati četiri stvari, ako želimo pobijediti. Samopouzdanje, momčadski duh, organizacija, sportska agresivnost. To je sve šti nam treba. Važno nam je da radimo na sebi, da napredujemo i vjerujem da ćemo to pokazati protiv Dinama.", rekao je Babajan.

Inače, trener Astane ostao je na klupi, unatoč gubitku naslova prvaka, a u zadnje vrijeme doživio je puno kritika u kazahstanskim medijima.

"Mogu prihvatiti kritiku, ako je ona konstruktivna. No, internet je prepun raznih botova, koji o meni pišu gnjusne stvari. To ne želim prihvatiti, jer to nije konstruktivna kritika i na takve ću stvari reagirati.", kazao je Babajan, kojemu je također današnji susret jedan od prijelomnih za ostanak na klupi. Astana želi europsko proljeće, to je glavni cilj ove godine, u utakmicu s Dinamom ulazi s bodom više, pobjedom bi već izborila prolaz, ako Ballkani izgubi od Viktorije Plzen.



Tagovi

Grigorij BabajanAstanaGNK DinamoKonferencijska liga

Ostale Vijesti