Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović: "Ne razmišljam o odlasku, na zimu ćemo dovesti pojačanja, više nemamo pravo na kiks, a razlog loših rezultata su ozljede"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.11.23. | 15:45

Trener Dinama otkrio je svoja očekivanja prije iznimno važne utakmice u Kazahstanu

Dinamova delegacija otputovala je u utorak u kazahstansku Astanu sutra Plavi igraju susret 5. kola Konferencijske lige protiv Astane. Nakon što su pristigli u Kazahstan, dinamovci su odradili i konferenciju za medije u kojoj je trener Sergej Jakirović najavio susret sa 'starim mušterijama'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo je bitna utakmica za Dinamo koji je za sada skupio tek tri boda. Koja je motivacija za ovu utakmicu?

"Igrali smo dobro te utakmice, ali štekala nam je realizacija. Naš najbolji igrač Bruno Petković bio je ozlijeđen. Ja nisam mogao vjerovati da će on nama toliko nedostajati. Čak i igra u tim utakmicama, osim Balkanija u Prištini, je bila dobra. Jednostavno nismo uspjeli realizirati šanse. Na kraju smo ostali samo na pet golova koje smo dali Astani. Nadamo se da ćemo sutra biti puno uspješniji jer nam sutra igra samo pobjeda", rekao je trener Jakirović.

Kakav je bio put u Kazahstan?

"Proteklo je u najboljem redu. Svi igrači, osim ovih koji nisu prijavljeni za Europu, plus Drmić koji je otišao na pregled u Njemačku, zbog svoje zdravstvene situacije su na dispoziciji. Dino Perić je s nama i trebao bi sutra igrati najnormalnije."

Koliko je pobjeda protiv Osijeka podigla Dinamo?

"Došla je u pravom trenutku. Ocijenili smo da nemamo pravo više niti na jedan kiks. Zato sam i rekao bez kalkulacija, postavit ćemo se od prve minute na pobjedu. Svjesni smo da neće biti lako. Igrali smo već prije s Astanom, ovo je četvrti put, svjesni smo da će ovo biti potpuno drugačija utakmica jer i Astani puno znači, imaju bod više od nas. Dakle mi moramo maksimalno od prve sekunde ući kako bi sve napravili da uzmemo tri boda."

U čemu je problem s rezultatima u Europi?

"Problem je u tome što nismo imali zbog ozljeda četiri glavna, standarda igrača, a ovi koji su bili umjesto njih nisu bili na nivou, nismo bili kao momčad na nivou. Imali smo dosta peha, dosta šansi koje nismo realizirali, dopuštali smo lagane golove. Najviše mislim tu na Ballkani, Viktoria Plzen je odlučena kroz dva jedanaesterca gdje smo u zadnjoj, posebno, minimalno neriješeno zaslužili. Ali što je tu je, nema veze. Mi moramo sutra uzeti tri boda jer znamo da smo krojači svoje sudbine jer mi znamo da imamo s dvije pobjede proljeće u Europi."

Kako ste se pripremili za Astanu?

"Napravili smo pripremu utakmice, pogotovo kada smo igrali zadnju u Zagrebu, a tako i za onu u Astani. Čondrić je bio moj vratar u Zrinjskom, sa Tomasovom i Lončarom se znamo dobro, znamo otkud nam prijeti opasnost i moramo se potruditi da to što bolje anuliramo sutra."

Zvali su vas hrvatskim Jurgenom Kloppom, ali u Dinamu imate neke probleme. Hoćete li otići ako izgubite ovu utakmicu?

"Ma ne. Ja sam došao u Dinamo da bismo igrali još bolje nego sada. Naravno da ja nisam zadovoljan rezultatima. Mogu biti zadoviljan igrom u zadnjih mjesec dana, ali trpi nam krajnji rezultat i po tome nismo uspješni. Naravno da mi ovo sve teško pada jer u zadnja tri kluba ne mogu se sjetiti da sam imao ovoliko poraza. Možda u zadnjih godinu i pol dana sam imao ovoliko poraza, ali to je sve iskustvo koje te nadograđuje kao trenera. Nadamo se da ćemo se u budućnosti dignuti, da ćemo izvući ovo do zimskog prijelaznog roka i da dovedemo na pozicijama koje su deficitarne pojačanja i da odigramo puno bolje proljeće nego sada. Ne razmišljam ni o kakvom odlasku jer znamo svi, i ja i svi u klubu u kakvoj smo situaciji trenutno."





Tagovi

Sergej JakirovićGNK Dinamokonferencija za novinare

Ostale Vijesti