Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Treba li u Koprivnici Hajduk riskirati s najvećom zvijezdom?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 08:01

Teren Slaven Belupa nije u baš najboljem stanju, a najzvučnije pojačanje u fazi je postupnog porvratka

Hajduk u Koprivnici u subotu od 19.10 sati traži pobjedu za izlazak iz krize nakon pet uzastopnih poraza, trener Jure Ivanković je na svom predstavljanju rekao da nema rasprodavanja ugleda kluba, no poraz protiv Osijeka na Poljudu samo je produbio agoniju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada Hajduk jednostavno mora dobiti kako bi se popravila atmosfera u klubu koji ima privremenu predsjednicu, privremenog trenera i sportskog direktora koji je na odlasku. Čeka se kraj sezone da bi se to promijenilo, a dolaskom novog čelnika kluba trebalo bi se to promijeniti.

A što će će Ivanković promijeniti za Koprivnicu? Odgovore će dati ovog petka iza podne, a jedno od pitanja bit će hoće li koristiti Ivana Perišića... Već ga se to pitalo nakon Osijeka, no dao je takav odgovor da će odluka biti na samom igrači, tako se moglo zaključiti.

Ima li smisla riskirati s Perišićem na jednom od najlošijih terena u ligi, gdje se Bijelima već teže ozlijedio Dario Melnjak, koji bi možda mogao biti spreman za samu završnicu ovog prvenstva.

Perišić u nogama ima samo tri nastupa ove godine, debitirao je za prvu momčad Hajduka 3. travnja u Kupu protiv Dinama, odigravši završnih 17 minuta. Protiv Rijeke je na terenu bio 16 minuta, a najviše protiv Osijeka kada je u igri proveo 26 minuta. Postupno se povećava njegova minutaža, ali to je ipak 20 minuta u prosjeku po susretu.

Sad bi na redu trebalo biti barem pola sata, no ovisi što će savjetovati stručnjaci i hoće li Perija inzistirati na igri.

Perišić se ozlijedio 20. rujna prošle godine na treningu Tottenhama i vratio na teren za manje od sedam mjeseci što je medicinski fenomen kad je u pitanju prednji križni ligament. Dugo je trajala kampanje 'Ivane, vrime je' koja je ostvarene u zimskom prijelaznom roku kada je Perišić stavio potpis na ugovor s Hajdukom s opcijom ostanka i iduće sezone, no to je ono što je dogovorio s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem te nije sigurno hoće li se to i ostvariti.

Jer pred njim je Euro za koji bi trebao biti na većoj razini, spreman za lijevu stranu reprezenacija Zlatka Dalića u kojoj je u posljednjim godinama uz Luku Modrića najbolji igrač. A ako Hrvatska bude prava, a s njom i Perišić, ponude će pljuštati. A hoće li prevagnuti želja za osvajanjem titule s Hajdukom ili ambicija da se okuša još u Španjolskoj da u karijeri ima pet najjačih liga, zna samo on.

A on kipti od želje za igrom, naporno je radio, odrađivao terapija kako bi se što prije vratio, stoga nije toliko presudno da preskoči 'oranicu' u Koprivnici, a s druge strane opet, dobro ga je imati u sastavu.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoIvan PerišićJure IvankovićHrvatska nogometna ligaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti