Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Sesvećani na Praznik rada proslavili 15. rođendan i pobijedili Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.05.24. | 19:43

Aktualnom lideru HNL-a, odnosno njegovim juniorima, presudio je Matić pogotkom u 70.minuti, a Jakirović je u drugom dijelu u igru poslao – Jakirovića!

Nogometaši Sesveta ove sezone u Prvoj NL igraju po principu toplo-hladno, ali na svoj 15. rođendan, u prijateljskom ogledu protiv Dinama, upisali su minimalnu pobjedu (Matić, 70.) što će im sigurno puno značiti. Doduše, Plavi su ovaj ogled odigrali u kombiniranom sastavu, prvotimci nisu konkurirali za utakmicu zbog ogleda koji je na rasporedu ove nedjelje na Rujevici, ali nekako sumnjamo da će to nogometaši Sesveta za godinu, dvije ili tri, kada budu prepričavali kako su pobijedili Dinamo, to spomenuti…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, Sesvete i Dinamo imaju dosta poveznica, a dvije najveće su Dino Perić i Sergej Jakirović. Današnji stoper i trener Dinama su u Sesvetama bili suigrači, a baš je u Sesvetama 2017. Jakirović započeo svoju trenersku karijeru.

“Drago mi je što smo mogli uveličati dan kluba Sesveta, posebno u kontekstu da smo ja i moji trenerski suradnici i prijatelji upravo iz Sesveta započeli trenerski put. Zbog utakmice u Rijeci nisu mogli igrati prvotimci, ali najvažnije je da smo mogli još jednom pozdraviti i zahvaliti na podršci našim mnogobrojnim navijačima”, rekao je poslije utakmice trener Dinama, Sergej Jakirović.


U Sesvete je stigla kompletna momčad aktualnog lidera HNL-a predvođena svojim najvećim zvijezdama Brunom Petkovićem, Martinom Baturinom te Arijanom Ademijem kojem su u klubu prije prijateljskog ogleda dali uokviren dres s brojem 400 na leđima uz prigodan opis ‘To kaj imaš meni znači sve’. Dinamovci su se u Sesvetama podružili s navijačima koji su ih sigurno napunili samopouzdanjem uoči ‘utakmice sezone’ koja je na rasporedu ove nedjelje na Rujevici.

U ovom ogledu Sergej Jakirović je koristio 22 igrača, utkamica se igrala 2x35 minuta, a zanimljivo je kako je u drugom poluvremenu na terenu bio Leon Jakirović, mladi stoper Dinama i sin trenera prve momčadi.

Dinamo 1. poluvrijeme (4-3-3): Krkalić – Ladan, Zebić, Cvetko, Sušak – Baković, Kujundžić, Šunta – Gec, Košćević, Ćutuk

Dinamo 2. poluvrijeme (4-3-3): Klarin – Pajsar, Lagančić, Jakirović, Džolan – Pavlak, Kerin, Vidović – Zahora, Sertić, Božić



Tagovi

Dinamo ZagrebSesvetePrijateljska utakmica

Ostale Vijesti