Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Jednom igraču Hajduka audicija za Euro još traje

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 08:01

Bio je na korak od povratka u Dinamo na zimu, a onda je uslijedio preokret te je posuđen Bijeima s važnom misijom

Hajduk je u nezapamćenoj krizi nakon pet poraza u nizu i gubitka izgleda za osvajanje trofeja što se na zimu nitko od pristaša Bijelih nije nadao. Sanjala se titula, odrađen je prijelazni rok u kojemu je napokon stigao Ivan Perišić, a kao dodatni plus došli su Laszlo Kleinheisler, vratio se Nikola Kalinić, a Josip Brekalo je na punom Poljudu doživio ovacije i prije nego što je potpisao.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njegova želja nakon propalih pregovora s Dinamom kada se činilo da je sve gotovo, bila je doći u Hajduk. No, ipak je kao Zagrepčanin pristao na angažman živjeti u Split, što mu je, kao što je i sam tada priznao, bilo pomalo neobično.

Je li pogriješio što se nije vratio u Dinamo, samo on zna, pregovori su tekli kako su tekli i kada je sve propalo uključio se Hajduk sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom koji je reagirao na tržištu. Ako je dovođenjem Perišića zaplašio konkurenciju, uzimanjem Brekala najavio je pohod na titulu, a sam igrač imao je želju za dolaskom kako bi se nametnuo izborniku Zlatku Daliću kako bi se ukrcao u 'vlak' za Europsko prvenstvo, vratio u reprezentaciju za koju ima 35 nastupa i četiri pogotka.

Sa 25 godina bi trebao biti u najboljoj snazi, no dojam je da u Hajduku nije pokazao sav svoj potencijal, ako izuzmemo posljednju utakmicu s Osijek kada je bio najbolji od Bijelih u porazu 1-2. Zanimljivo je da je igrao na desnom krilu, a inače mu je glavan pozicija na lijevoj strani i upravo je na tom drugom mjestu odigrao najbolju partiju u bijelom dresu, doduše nedovoljno za više od poraza.

No, nekim potezima, pogotovo asistencijom nakon prodora po desnoj strani te dodavanjem za Aleksandra Trajkovskog, podsjetio je na vremena kada je bio Vatreni. Igrao je, sjećamo se, kada je trebalo i desnog beka, zato mu ta strana nije strana.

Kad se zbroji učinika u Hajduku ovog proljeća, brojke kazuju da je Brekalo ima deset nastupa uz jedan pogodak i četiri asistencije. Posudba mu na kraju sezone završava, nema naznaka da bi mogao ostati, ali da će igrati do kraja prvenstva, to je gotovo sigurno.

Zato je preostalih šest susreta za Brekala audicija za Euro, nema veze što su Rijeka i Dinamo odmaknuli, jer Zagrepčanin može poslužiti u rotaciji, pogotovo ako se lista nogometaša za Euro bude proširila. I treba dodati, da bi bliže bio na desnoj nego na lijevoj strani.

Vidjet ćemo kakva su razmišljanja Zlatka Dalića, kojemu je važnije da se Perišić vrati na razinu da može odigrati dulje nego što igra sada te da se u potpunosti oporavi i uđe u formu. Jer, zasad, u tri nastupa u Hajduku, ima tri poraza što je nevjerojatno.

Je li Jure Ivanković našao pravu pozciju za Brekala ili će ga opet prebaciti lijevo, tek treba vidjeti, no preostalih šest susreta trebao bi 'gristi' kako bi ga se izbornik sjetio, pa da ispuni barem jedan cilj, kad već nije onaj da Hajduku bude od pomoći pri osvajanju titule.

Istina, imao je i problema s ozljedom koja je sada iza njega, mučio ga je kvadriceps pa je propustio dvije utakmice, a na nekima izlazio ranije ili ulazio u drugom dijelu. Međutim, protiv Osijeka je odigrao 90 minuta, zdrav je i spreman te željan nametnuti se. A hoće li biti dovoljno za upasti na popis, još je neizvjesno.



Tagovi

Josip BrekaloHajdukHrvatska nogometna ligaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićIvan PerišićGNK DinamoEuro 2024

Ostale Vijesti