MAXIM SHEMETOV/action images
MAXIM SHEMETOV/action images

Tražena roba u gradu: Ćorluka na meti Olićevog kluba, u CSKA Moskvi stvara se hrvatska kolonija?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 11:08

Ćorluka bi bio itekako veliko pojačanje za obranu CSKA Moskve, iako uprava tog kluba u pravilu vodi drugačiju politiku i potpisuje uglavnom mlade igrače. Uz njega brže bi napredovali mladi stoperi poput Diveeva (21) i Karpova (18), od kojih u budućnosti mnogo očekuju.

Prema pisanju ruskih medija, u CSKA Moskvi stvara se mala hrvatska kolonija. Trener Ivica Olić nedavno je preuzeo klupu, na kojoj su mu najbliži suradnici njegovi zemljaci. Nikola Vlašić najbolji je igrač momčadi, Kristijan Bistrović na kraju sezone vraća se u klub s posudbe u Turskoj, a svima njima u sljedećoj sezoni društvo bi mogao praviti Vedran Ćorluka.

Ovu senzacionalnu vijest donosi championat.com, inače jedan od relevantnijih ruskih sportskih portala. I čvrsto stoje iza nje, jer kako tvrde, Olić je nezadovoljan obrambenim učinkom CSKA Moskve i taj dio momčadi želi ojačati u prvom prijelaznom roku.

Zato je i bacio oko na Ćorluku, s kojim je nekada i igrao i čije sposobnosti jako dobro poznaje. Uostalom, Ćorluka je glavni igrač obrane Lokomotiv Moskve, ali i najbolji obrambeni igrač ruske lige, o čemu smo pisali prije nekoliko dana. Postotak osvojenih duela mu je na 75 posto, zračnih na 78 posto, i unatoč tome što je ušao u 36. godinu života, i dalje je majstor za ligu poput ruske.

U korist ovoj informaciji ide i nedavna Ćorlukina odluka o napuštanju aktualnog kluba na kraju sezone. Pritom nije najavio kraj karijere, a već je nekoliko puta naglasio kako se sjajno osjeća u najvećoj europskoj zemlji, u kojoj svoja umijeća iskazuje već devet godina. Desetu bi, stoga, mogao ostati u istome gradu, ali i drugome klubu.

Prema pisanju Rusa, Ćorluka bi bio itekako veliko pojačanje za obranu CSKA Moskve, iako uprava tog kluba u pravilu vodi drugačiju politiku i potpisuje uglavnom mlade igrače. Međutim, bivši hrvatski reprezentativac bio bi iznimka, jer bi uz njega brže napredovali i mladi stoperi poput Diveeva (21) i Karpova (18), od kojih u budućnosti mnogo očekuju.

Osim toga, kako navode, u klubu žele napraviti i ozbiljniji europski iskorak u odnosu na posljednje sezone, a zadnji put to im je uspjelo kada su obranu držali senatori poput braće Berezutsky i Sergeja Ignashevicha.

Inače, Ćorluka je u aktualnoj sezoni odigrao 21 utakmicu i upisao dvije asistencije za Lokomotiv i jedan je od njegovih ključnih igrača u borbi za naslov prvaka. Naime, Lokomotiv je najbolja ruska momčad u drugom dijelu sezone, zaredao je sedam pobjeda u prvenstvu i približio se vodećem Zenitu na šest bodova zaostatka.

Značaj Ćorluke za momčad nedavno je u intervjuu za Germanijak naglasio i trener Lokomotiva, Marko Nikolić, izrazivši žaljene što bivši hrvatski reprezentativac na kraju sezone odlazi iz njegovog kluba. Podsjetimo, Ćorluka je to najavio početkom travnja putem svoje Instagram stranice.

Tada se pisalo da bi mogao preseliti u Dinamo, ali onaj moskovski, a čini se kako se sada u igru ubacio i drugi moskovski velikan. Čarlijeva sudbina očito je vezana uz rusku metropolu, a ime novog kluba trebali bismo doznati vrlo brzo.


Tagovi

Vedran ĆorlukaCSKA MoskvaLokomotiv MoskvaIvica Olić

Ostale Vijesti